Tips på bloggar och bra kommentarer

2009-07-28

Thomas som har bloggen retroguiden.blogspot.com pekade ut en felaktiget i ett färskt inlägg om Atari-emulatorer:

"Jag kan inte låta bli att peka ut några felaktigheter i din text. Atari som företag kan väl bara sägas vara ledande fram till mitten av 80-talet ungefär. Därefter gick det sakta men säkert utför. Under 90-talet köptes företaget friskt (först JTS, sedan Hasbro och till sist Infogrames som bytte namn till Atari)."

Vidare pekade han ut ett fel som också berörde Atari i ett äldre inlägg:

"Sedan leder den första länken under texten till en grov felaktighet. Joysticken är för Atari VCS (eller Atari 2600 om man så vill) och INTE Atari ST. ST:n hade inga officiella medföljande joysticks."

Felet fanns i:

Klassisk Atari joystick för PC och Mac

Tidigare namngivet "Klassisk Atari ST joystick för PC och Mac". Där löste jag felet tillsvidare genom att ta bort ST från brödtext och rubrik. Jag har även skapat en ny etikett Kvalitetsfrågor där det här och kommande inlägg med fel och förslag på förbättringar. Därmed kanske en mer fullständig uppdatering av inlägget kan komma.

Drivkraften bakom emulatorer av äldre spelkonsoler

Dessutom bidrog han med sina nulägesbild av drivkraften bakom skapandet av emulatorer:

"Vad det gäller emulatorer vet jag inte hur det ligger till med just Stella, men generellt är det faktiskt inte behovet av att spela gamla spel som driver emulatorernas utveckling, istället är det programmerarnas vilja att testa sina färdigheter och gränser som driver den utvecklingen i första hand. Den stora massans spelbehov kommer faktiskt i andra hand."

Jag tror säkert han har rätt. Lönsamhet att utveckla emulatorer kommersiellt är troligen svår att nå eftersom så pass mycket utvecklingsarbete krävs. Dessutom finns inte sällan juridiska frågor mer problematiska för företag.

Personer utanför utvecklingen har andra målsättningar och skapade emulatorer används i sin tur i alla möjliga kommersiella projekt. Det handlar både om fysiska produkter i form av spelkonsoler med inbyggda retro-dataspel och hemsidor där det är möjligt att spela online.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar