Dataspel populärare till iPhone än Android

2009-08-11

Enligt analysföretaget Distimo följer alla app store tjänster som kommit. Senaste rapporten publicerad 6 augusti, 2009, pekar på intressanta skillnader mellan Apple App Store och Android Market:

  • Dataspel är populärast i Apple App Store.
  • Klassiska spel är populärare i Android Market.
  • Inga av de 15 mest köpta programmen i Android Market var dataspel.
  • Verktyg är mycket populära applikationer för Android.
  • Inga professionella applikationer finns topp 15 till Apple.

Kanske attraherar Android fler professionella användare? Eller så är dataspel ett område där intresse hos leverantörerna kommer först med fler möjliga kunder. En annan möjlig förklaring är att operativsystem och/eller programmeringsmiljö till iPhone är bättre lämpad för dataspel än till Android.

Retro stort på Android

De dataspel som var mest framgångsrika på Android var retrospel. Tre av de 15 mest populära dataspelen till Android var sådana som kräver emulatorer. Emulatorer är inte tillåtna i Apple App Store och har jag rätt i att retrospel är en möjlighet kanske det gynnar Android långsiktigt. Retro är effektiv och kraftfull marknadsföring:

"En till styrka med retrospel är synligheten retrospel får och för över till spelkonsolen. Nya retrospel blir lätt omskrivna bland tidningar, nättidningar och bloggar inriktade på dataspel respektive plattformar eller plattformen. När ett retrospel kommer till en spelkonsol märks att den lever. Sker det snabbt får det konsolen att kännas het. Det ger en känsla av att den prioriterad, populär och i tillväxt."

Retro är kraftfull marknadsföring

Läs mer

Hela studien finns att ladda ner gratis:

Distimo Report

Mer spännande att läsa om retrospel på Pryltrend:

Vectrex: Extremistisk spelkonsol från en underlig tid (1982)

JPCSP: Emulerar PSP med Java

Wii Vitality Sensor fanns redan till Nintendo 64

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar