Nintendo gömde Avslappning i Precipice (DSi)

2009-08-11

ArtStyle Precipice (även kallat Kubos och Nalaku) till DSi ska färgen ändras på block vilka en person går och klättrar på. Det kom ut 2009-02-25 i Japan och 2009-07-05 i Europa och 2009-08-03 i USA.

I tidigare inlägg har vi konstaterat att Nintendo har breddat upp sig mot nya dataspelare med inriktade på träning av hjärna och kropp. Nu har de också börjat bredda sig mot avslappning. Kommande Wii Vitality Sensor. Du motionerar med Wii Fit och stimulerar hjärnan med Big Brain Academy. När du ska somna slappnar du av med Wii Vitality Sensor.

Inriktningen mot avslappning har nu också bekräftats av Nintendo:

"Nintendos President Satoru Iwata (岩田 聡) bekräftar nu att detta är Nintendos strategi:

- Vi utvecklar det första dataspelet inriktat på avslappning. Det är raka motsatsen till traditionella dataspel. Målsättningen är att berika användarnas liv och inte minst bland dom som alltid är upptagna och stressade.

- Du har säkert upplevt hur det är att komma sent hem från arbetet och vara så trött att du inte kan somna. Tänk dig nu att din Nintendo kan hjälpa dig varva ner och somna."

Läs mer: Nintendo ska berika ditt liv med avslappning

Kanske är ArtStyle Precipice ett av Nintendos första experiment med avslappning? Efter att ha klarat tio våningar går det att gå in i Relax Mode. I Relax Mode visas en animation av figuren när denne mimar olika avslappnande aktiviteter som att bada. Samtidigt spelas avslappnade musik.

Mer om Precipice på Nintendo.com:

Art Style: precipice

Relaterat på Pryltrend:

Nintendo ska berika ditt liv med avslappning

Nintendo DS ska användas i skolan

Recension: Chessmaster - The Art of Learning till Nintendo DS

Nintendo DS för att mäta blodsocker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar