Kan Google Earth Inspirera till en Bättre Värld?

2009-09-30

Det största problemet världen och mänskligheten står inför är miljöförstöring. För flera problemområden har vi menar jag redan passeratden punkt där det innan räckte att reducera eller helt avsluta en viss typ av destruktion. Där kommer det handla om uppstädning och ett par områden där vi nog kommer behöva göra det någongång de kommande 10 - 20 åren är:

  • Binda fri koldioxid i luften till biomassa i en fullständigt enorm skala.
  • Hitta en metod för att bryta ner klorfluorkarboner i atmosfären.

Frågan är hur man ska föra ut motivationen till förändring? Det kommer inte uteslutande räcka med att skrämma upp folk. Risken med det är att det också kan leda till att man "tappar kontrollen" och andra problem uppstår.

Skönhet från ett nytt Perspektiv

Satelliter är på många sätt oerhört viktiga för mänskligheten. De kan upptäcka problem där man behöver initiera hjälpinsatser. Men kanske kan de också hjälpa till att visa upp världens skönhet?

Vi har alla redan sett världens skönhet på så många sett. Men när behovet blir tvingande kan vi behöva se det från ett nytt perspektiv. Så många har glömt det och vår hjärna lurar oss till att inte se vad vi ser varje dag.

GeoEye tittar på Teotihuacan

Bilden nedan föreställer Teotihuacan tagen från GeoEye och visar vad jag menar:

Teotihuacan är en av de största byggnaderna i "pyramid-struktur" som byggts i Mesoamerika och Wikipedia har mer att berätta om den:

Teotihuacan

Kortare introduktioner har vi i:

Teotihuacan

Archeology of Teotihuacan, Mexico

Vad är GeoEye?

GeoEye ägs av GeoEye Inc och är ett kommersiellt företag som gör satellitkartor och som sådant världens största enligt Wikipedia.

Läs mer om GeoEye nedan:

www.geoeye.com

Geoeye

Relaterat på Pryltrend

I detta inlägg visas ett filmklipp som delvis är gjort från satellit men tror jag inte uteslutande:

Underbart videoklipp av jorden till Sleeping satellite

Följande inlägg sätter vi in bland övrig inspiration. Framöver ska jag leta rätt på riktigt bra GeoEye-bilder som kan ge oss inspiration till att sluta förstöra vår värld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar