Polisen har viktigare uppgifter än att jaga vin på frisörsalonger

2009-09-28

För att polisen ska kunna ha förutsättningar att göra ett bra jobb måste en förståelse ligga att diverse i princip onödiga regler och lagar som genererar åtminstone tid för att ta emot anmälan tillsammans IT- och/eller pappersarbete faktiskt tar resurser från viktigt arbete.

I Metro har vi denna nyhet där en konsult känner sig upprörd över att enstaka frisörsalonger bjuder på vin:

Vin på hårsalongen kan vara olagligt

Här har vi något som är typiskt exempel på onödiga regler eller åtminstone en situation där resurser inte ska ödslas alls. På en frisörsalong kommer folk inte dricka mer än ett enstaka glas. Folk kommer inte heller in där för att dricka. Därmed finns inte några av de problem som fodrar att utskänkning annars är reglerat.

Givet det är konsulten i alkohollagar riktigt rolig när han utan argument menar att polisen ska starta en undersökning. Ska de spana runt genom att besöka en massa frisörsalonger? Vad tror han det kommer kosta? En effektiv polis handlar inte bara om deras utbildning, organisation eller deras anslag. Det handlar också om att vi måste ha en realistisk lagstiftning och där enstaka "missar" finns inte slösa bort polisernas timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar