Pink - Please Don't Leave Me

2009-11-29

Den här tog jag mest med eftersom den var skriven av en svensk men jag tycker egentligen vi gör bättre musik än så här i Sverige. Samtidigt vad vet jag egentligen? Den har ju sålt bra inte minst för en debut och jag har svårt hela den här genre. I Kissed a Girl (Sony Music) med Katy Perry tyckte jag bättre om. Tittar man lite i Wikipedias lista över hans produktion är det lätt att hitta mycket bra liksom storsäljande:

Max Martin production discography

Han är ett utmärkt exempel på hur generationen födda under 1970-talet är lite bättre än samtliga nu levande födda före och efter :-)

Lyriken har sina poänger som exempel på vad folk säger när de känner sig svaga och emotionella:

Pink - Please Don't Leave Me (lyrics)

Det i sig är inte fel men något jag själv skulle hålla viss egen emotionell distans till. Därför att det är turbulent och därför snabbt kommer förändras innan det stabiliseras till normalt. Sedan kan jag visst se att avbildningar som denna säljer bra bl.a. till folk som upplever det själva. Men jag undviker som sagt allt liknande detta (delvis därför att jag naturligt är lätt känslig).

Ett motiv för att ändå ta med denna är att jag snart kommer sluta följa musik nästan helt på Pryltrend. Jag börjar nu bli klar med det området och istället verkar det troligt att vi kommer följa reklamfilmer oftare ett tag. Områden som följs varierar. När jag nått fram till det jag sökt eller brutalt tröttnat på dom följer jag dem mer sällan. Det finns ett fåtal undantag där snarare aktörer följs för att återkoppla till befintlig modell eller därför att deras produktion mer allmänt är viktig att följa därför att den på en större skala bidrar till en bättre värld (gäller varierande över tiden fem - 10 aktörer).

Att ha med en representation för det känsloläge hörande i en större grupp jag valde att inte följa alls kan för completeness kännas bra. Jag sökte just en särskild egenskap i viss musik eftersom jag visste att från den kan jag ta fram övrigt önskvärt (där det också visat sig eller visar sig vara aktuellt i musik).

Ta det gärna också som ett tack för och en liten hyllning till Martins mångsidiga konstnärliga värde som roat mig många gånger. Dessutom har jag lite otippat haft nytta av att följa hans produktion mer än vad som framgår här.

Musikvideon finns här på Youtube (inbäddning avstängd):

Pink - Please don't leave me

Nu när jag lyft fram musik som visat vad som ofta framställs som en negativ kvinnlig stereotyp (utan att varken musik eller lyriken gör det) kan några kvinnliga förebilder vara lämpliga:

Yoko från Gurren Lagann i Bild: En kraftfull förebild

Hillary Diane Rodham Clinton - Ledare och förebild

Kompetens gör Lena Mellin "mäktigast" i media

Dessutom även om kvinnor och mäns hjärnor kan fungera lite olika finns så vitt jag vet ingenting seriöst som pekar på att det är något som inverkar på intelligens eller som ett ofta påstått exempel skulle göra kvinnor sämre i matematik:

Kvinnor inte "sämre" i matematik

Sedan för att vara ärlig så är jag förtjust i starka kvinnor vilka visar lite ledarskap i hemmet kring städning, räkningar m.m. som det annars inte blir av för mig att göra särskilt regelbundet. Dessutom roas jag mer av intelligenta eller konstnärliga kvinnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar