Läs IDG på Android

2009-12-03

IDG har utvecklat en applikation för Android. Den uppges ge ett snabbare och snyggare gränssnitt att läsa IDG.se via. För att hitta applikationen startas Android Market och sedan söker man på IDG. Läs mer hos IDG:

Här är IDG.se:s Android-app

Givetvis är det enkelt att få ut applikationer via Android Market (och liknande tjänster för andra mobiler) men jag tror ändå inte att det här är något som långsiktigt kvarstår. Det är helt enkelt lite för mycket som krävs bara för att surfa. Istället behöver mobiltelefonerna, deras operativsystem och webbläsare ge tillräckliga förutsättningar för en trevlig upplevelse givet webbplatserna är korrekt optimerade för läsaren.

Att Android inte har förutsättningar för det är naturligtvis möjligt men jag håller det för tveksamt. Samtidigt har jag inte testkört för eventuella problem som kan finnas just nu eller experimenterat med hur långt man kan nå med anpassningar av webbplatsen. Ett allmänt intryck när det gäller anpassning av kod hos tidningar inklusive IDG.se är att även för vanligare webbläsare har de kvar att göra.

Tidigare inlägg om Android i urval:

Wi-fi router kan byggas på Android

Android 2.0 har bättre stöd för Youtube

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar