Inför lunch med blodig oxfilé, rotfrukter och vitlökssmör med päron i kanel till efterrätt

2010-01-09

Oxfilén kommer endast stekas en aning på ytan men med desto högre värme. Därför ska ugnen användas för detta och köttet sätts in nära värmen när denna nått sin maximal temperatur. Endast ett ögonblick där man ser när köttet blivit klart. Detta ska ge en fin stekyta men med köttet rått längre in. Rotfrukterna behöver påbörjas innan och temperaturen får när dessa är klara höjas vidare upp.

Päron kommer ätas färska med kanel och kanske en aning kakao.

Fler måltider tillagade på Pryltrend:

Middagsomelett med blåmögelost, soltorkade tomater, kapris och salami
Lunch förstärkt med djupröd gullighet
Mina brända mandlar blev superba
Frukost omeletten är färdig
Gullig efterrätt: Blodapelsin och litchi & Aromatisk kanel
Engelsk frukost var energin bakom det Brittiska Imperiet
Middag - Makrill i tomatsås, Sallad och Kokta ägg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar