Allt jag lagar är enkelt och snabbt men för dagens lunch gick jag ett steg längre och nöjde mig med att handla makrill och mango tillsammans med två örtteer:
Makrill i tomatsås äter jag alltid kall och det gäller naturligtvis mangon också. Det kan tyckas vara en udda kombination men jag tänker äta makrillen först och mangon till efterrätt. Då blir det först något riktigt rött följt med en verkligt gul frukt vilket jag hoppas ska fylla mig med inspirerande styrka både fysiskt och själsligt med ökat fokus på annat rött och gult.
Till makrillen kommer jag dricka rooibos som har en fint rödaktigt brun färg. Till mangon dricker jag Lipton Tahiti som är riktigt gul både på förpackningen och när det gäller örtblandningen och den färdiga drycken. Varken rooibos eller Tahiti innehåller något med koffein. Om rooibos finns att läsa på vår större nättidning Nyfiken vital:
Rooibos är hälsosamt rött te från Sydafrika
Tahiti är istället en mix av olika örter och frukter, och den är vad Lipton tillverkar som jag tycker har en unik smak värd att köpa. Innehållet är:
Apelsinblad, nypon, arom | 13.4% |
Citrongräs, lakris, ananas | 1.6% |
Vanilj | 0.5% |
Vad är viktigt när man lagar mat?
Följande tycker jag att man ska prioritera:
1. Nya upplevelser via smak, doft och kultur. Varför t.ex. inte följa en ny kultur allmänt en vecka och då dessutom smaka av dess mat? Det ger nya intryck och det stimulerar och utvecklar din hjärna.
2. Bäst ska man äta nyttigt. Tappar man som många av oss vanorna ett tag fungerar det bra åtminstone för mig att börja fotografera och blogga maten jag äter ett tag.
3. Måltiden ska gärna vara gullig. Det gör dig och dom du äter på lite bättre humör, och då blir ni snällare. Det kan medverka till en bättre värld. Om jag nu hade lagat en romantisk middag för en vacker kvinna hade jag när det gäller färger både prioriterat rött och gult. Något liknande caesarsalladen jag åt igår men mindre slarvigt upplagd och skuren:
4. Dessutom ska det gå snabbt och enkelt att laga till måltiden med ett utan problem superbt resultat. Priset ska vara anpassningsbart. Makrill i tomatsås smakar t.ex. utmärkt till allt möjligt och är väldigt prisvärt för något så pass nyttigt och gott.
Mat jag nyligen lagat och ätit
Nedan har vi ett urval av vad jag lagat, ätit och skrivit om. Vanligen hinner jag skriva det medan jag lagar maten tillsammans med några minuter efteråt innan jag annat än smakat.
Caesarsallad med citrusstekt bacon, nötter och saftig sallad med blåmögelost
"Rå" oxfilé med rotfrukter och vitlökssmör
Gul, röd och grön frukt att äta före sängen
Middagsomelett med blåmögelost, soltorkade tomater, kapris och salami
Lunch förstärkt med djupröd gullighet
Mina brända mandlar blev superba
Frukost omeletten är färdig
Gullig efterrätt: Blodapelsin och litchi & Aromatisk kanel
Engelsk frukost var energin bakom det Brittiska Imperiet
Middag - Makrill i tomatsås, Sallad och Kokta ägg
Ännu mer spännande mat jag ätit:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar