Mina brända mandlar blev superba

2010-01-06

Här har vi mina färdiga brända mandlar fortfarande varma:

Smaken var bättre än jag räknat med och bättre än något annat godis jag ätit med mandlar. Faktiskt smakar de bättre än något godis jag ätit på evigheter men här spelar in att de fortfarande är varma och att godis sällan är handgjort.

Förändringar jag gjorde mot mina första tankar var:

1. En lagom mängd kanel direkt tillsammans med smör. Kanske en matsked.

2. Mer honung, kakao och smör än jag från början tänkt.

Läs mer i:

Recept på gulligt godis - Brända mandlar med honung och kakao

Kanel är självklart väldigt gulligt. Nedan kan du läsa hur kanel förgulligar dig och ditt hem:

Gullig efterrätt: Blodapelsin och litchi & Aromatisk kanel

Kakao är nog också lite gulligt. Det är trots allt brunt som är en blandning mellan gult och rött. Kanske är det dessutom lite stämningshöjande i övrigt? Socker är sött och sött är gulligt. Honung är både sött och gult så det måste vara gulligt. Smör är gult så det är så klart också gulligt. Givetvis lite skämtsamt och även om mandel är väldigt nyttigt bör man vara försiktig med så här mycket socker och smör. Det är mycket bättre att göra med betydligt mindre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar