Jag har inte lagat till brända mandlar tidigare och tänkte inte hålla på och leta recept. Istället tänkte jag pröva göra ett eget recept med kakao, honung, smör och mandlar:
Det tänker jag ungefär göra enligt (det är verkligen inget jag tror är svårt att få till bra) nedan:
1. Lämpligt att laga till dem i bör vara en woke-panna eller liknande eftersom de har höga kanter så att det inte stänker. Dessutom kan man röra runt med höjd så att mandlarna inte behöver vara i hög värme länge.
2. Hetta upp smör till hög temperatur och "bränner" mandlarna lite.
3. Sänker ner temperaturen och tillsätter lagom med honung.
4. När honung blandas runt väl får det kanske ryka lite. Därefter doftar jag mandlarna med kakao.
Jag tänker mig endast ett tunt lager med lätt bränd honung runt mandlarna. En aning salt hade antagligen varit bra men jag tror knappast att jag har någon hemma och glömde köpa sådan.
De färdiga brända mandlarna finns att se i inlägget nedan. Där har också förändringar i receptet och den färdiga kvaliteten kommenterats:
Mina brända mandlar blev superba
Tidigare matlagning i urval:
Omelett med flatrökt skinka, citrongräs, rödlök och tacosås
Engelsk frukost var energin bakom det Brittiska Imperiet
Blå stilton ger härlig smak och doft av engelsk tradition
Stekt halloumi med grönsaker
Lunch: Makrill, spenat, paprika m.fl. grönsaker, kanelbröd, och blåbärsjuice
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar