"Rå" oxfilé med rotfrukter och vitlökssmör

2010-01-09

Förutom en aning stekyta är oxfilén i princip rå. Av och till behöver jag äta rått kött för att fylla kroppen med kraft och det är kreatinet i det råa blodet jag tror fyller upp mig. Dessutom ska oxfilé verkligen inte serveras annat än blodig även om man kan grilla dem lite också så att stekytan går ner en bit i köttet. Till oxfilén har vi blandade rotfrukter färdigt från Findus. På det har jag lagt färdigt vitlökssmör. Ingen riktig matlagning alls med andra ord.

Relaterat:

Middagsomelett med blåmögelost, soltorkade tomater, kapris och salami
Lunch förstärkt med djupröd gullighet
Mina brända mandlar blev superba
Frukost omeletten är färdig
Gullig efterrätt: Blodapelsin och litchi & Aromatisk kanel
Engelsk frukost var energin bakom det Brittiska Imperiet
Middag - Makrill i tomatsås, Sallad och Kokta ägg

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmm blev ju hungrig nu! Själv kan jag inte stolsera med oxfile just precis nu...däremot en tacopaj a´la Findus :-) hmmm får duga.

Swedish Research sa...

Intressant koncept det där med taco-paj. Köttfärs med tacosmak antar jag. Frågan är vad man gör degen av.

En bönpaj tror jag kanske stämmer bättre med det traditionella mexikanska.

Skicka en kommentar