Blodpudding smaskigt grillad i ugn serverad med björnbär, knaperstekt bacon, saftiga äpplen och söt senap

2010-02-21

Blodpuddingen är ugnsstekt på stekpanna i gjutjärn. Låt ugnen gå upp till cirka 250 grader utan fett med blodpuddingen med från 0 grader. Det tar inte många minuter innan den är färdigt.

Lägg upp dem på tallriken och låt stå i ugnen med ugslockan öppen med värmen avslagen för att inte kallna. De frystna björbären köpta på Hemköp kan under tiden tina en aning längst ner i ugnen. Knaperstek under tiden bacon. Servera med söt engelsk senap - Här Johnny's från Druvan senap som jag fick i julklapp (en massa portionsförpackningar) av en släkting. Skär upp härligt smaskiga äpplen och lägg mellan blodpuddingen på tallriken så att deras härliga doft sprider sig jämnt över tallriken.

Fler djupt tillfredsställande recept på smaskig kost:

Fallstudier: Kost
Fallstudier: Kost kombinerat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar