Kyla en lördagskväll ökar antalet kvinnor i rött

2010-02-20

Givet att rött är lättare att lägga märke till är det inte orimligt att anta att fler kvinnor i rött är ute en lördagskväll (tillräckligt tidigt) när det är kallt:

1. Rött är mer användbart för kvinnor en lördagskväll eftersom det mer troligt kommer leverera faktiskt värde för kvinnan. Hon har troligare mer intresse av att bli uppmärksammad.

2. Vi kan också resonera att om det är kallt kommer en del avstå från att gå ut men en kvinna som verkligen är intresserad lär mindre troligt hindras av kylan. Det är även menar jag troligare att hon tänkt igenom färg på kläderna som bäst levererar återbäring.

Men det är svårt att bedöma och verkligen inte att det från en promenad genom en liten bit via Uppsala går att dra någon slutsats. Ändå tyckte jag att det var anmärkningsvärt många kvinnor i rött (och nu tydligt fler män i rött men det ids jag inte följa).

Jag räknade inte hur många som var ute och gick i kylan men det var inte överdrivet många direkt. Kanske var kvinnor i rött cirka 2/10 till 3/10 av totala antalet kvinnor.

Att fotografera i mörker är dock inte helt lätt utmärkt illustrerat av den sista bilden (eller det är det kanske om man vet hur man gör och inte trycker på knappen fast kameran varnar för att det blir en dålig bild):

Viss bildförbättring var därför av och till nödvändigt rörande avgränsade (sett från ett bildanalytiskt perspektiv) detaljer. Inte alltid att det just gjort någon skillnad heller men jag laddar upp bilderna ändå.

Kvinna i rött med man:

Kvinna i rött med en väninna som syns mycket sämre:

Vi hade också en kvinna och rött som rökte utanför en restaurang men det gick inte att se något alls av henne. Därefter bombades vi av män i rött respektive gult som kom ut i massor från ett möte men det hamnade av misstag inte på det här minnet.

Slutligen har vi denna kvinna i rött på väg hem? Klockan var cirka 21.00 men kanske slutar kvällen tidigare för kvinnor i rött?

Notera också (men det är givetvis svårt från så begränsad dokumentation) hur kvinnor i rött med man tenderar att "leda" denna. Det är precis delar av den möjlighet jag pekade på i:

Lär din man gå fot ständigt nyförälskad i fem enkla steg

Relaterat:

Fallstudier: Kvinna i rött
Fallstudier: Färger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar