Denna kraftfulla omelett tar endast 1 - 3 minuter att laga till oräknat tid för stekning eller i ugn.
1. Lunchomeletten gör vi beroende av nivå på hunger från tre till fem ägg. Här tog jag fem smaskigt gula ägg. Häll först en aning härligt gul rapsolja. Knäck sedan äggen försiktigt med endast din ena hand.
2. Direkt i ägg tillsätter vi en försvarlig dos stark och söt engelsk senap. Jag använde Johnny's senap som jag fick massor av i portionsförpackningar i julklapp (faktiskt fick jag dom redan julen 2008 men glömde dem och fick dem igen 2009).
3. Därefter lägger vi i blåmögelosten. Ta en ordentlig dos så att du har en bit blåmögelost lite överallt i pannan.
4. Slutligen tillsätter du en rödlök skuren i mindre delar. Är du man skär du löken på samma sätt som tidigare de röda äpplena:
"Detta är brännande het maskulin matlagning. Att skära äpplen och thaibasilika på skärbreda är fel. Detta är mat du lika gärna kan laga utomhus. Äpplen och thaibasilika skärs i luften direkt ovanför tallriken. Skär bara av rötterna och låt dem falla över eggen. Äpplena behöver de flesta däremot hålla i när de skär men med lite övning lär man sig skära dem i luften med ett tillräckligt vasst blad."
Från: Kryddstarka bönor, luftskurna röda äpplen och thaibasilika
Övriga kan istället använda en skärbräda och vilken vass kniv som helst.
Resultaten bör se ut ungefär enligt nedan.
Blanda om en aning. För bäst resultat steker du omeletten men få klarar det och nå ett acceptabelt resultat. Dessa kan istället (och jag rekommenderar verkligen detta för alla) göra det ugnen. Ställ in den på 0 grader och låt temperaturen gå upp till cirka 225 grader. Titta till den vid 150 och 200 eftersom du kan behöva ta ut den redan då. Annars bör den vara klar när ugnen når 225 eller en stund därefter.
Du vill ha en vackert gul yta med härlig rödlök där allt fått en smaskig grillyta - En aning bränt men inte för mycket.
Stekt och vänd fyra gånger bör resultatet se ut ungefär som nedan. Gör du i ugn bör det bli ungefär det samma tror jag och du kommer inte behöva vända någon gång.
Läskande söta bär och härligt friska örtkryddor
För balansera den kraftfulla manliga yang lunchomeletten har behöver vi något sött. Jag valde smaskiga björnbär. De är liksom kvinnor både söta men också aningen syrliga. Jag föredrar dem framför hallon som är alldeles för sura men med för lite sött.
Rikligt av salvia och thaibasilika blandade med björnbären ger det kreativt nyskapande men ändå superbt perfekt. Helheten av bär och örtkryddor är friskt läskande och krävs för att balansera den mer brutalt kryddiga och stärkande omeletten.
För att understryka det läskande tinar du först björnbären nästan helt. Lägg sedan ut dem i vinterkylan ett antal timmar för att få en aning is på ytan. Medan vi luftskar örtkryddorna till bönorna i föregående recept river vi dem denna gång. Det avslutar matlagningen med en frisk doft på händerna och symboliserar vackert den balans mellan ying och yang måltiden uttryckte.
Att servera omeletten
Jag rekommenderar en mörk skog där en kvinna precis virrat bort sig med en stor karta och som du behöver rädda. Se till att hon har en stör röd klänning och är leende tacksam när hon hittat dig. Gör du det verkligen utomhus kan facklor vara passande. Annars om du gör det inomhus vilket säkert passar de flesta bättre stora blå och röda ljus förstärka utmärkt på det sätt jag gjorde (själv skulle jag troligen gå vilse själv i skogen).
På detta sätt kombinerar du den trevliga aktivitet den superba smaken skapar med vad de faktorer kvinnan ger till en helhet som är mycket större. I detta fall får vi bl.a. mappa, kvinna i rött och leendet och helheten kan jämföras med den vi får via:
Sensationen av att äta med kvinna som tallrik
Diktens sensoriska njutelse i romantiken
Fler positiva faktorer utan stress skapar totalt större njutning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar