Trevligt foto på kvinna i rött i 18 Minuter

2010-02-25

Här har vi ett fint exempel på det värde en kunnig fotograf har när det gäller bilder som tar en större del av en tidningssida eller används på deras utsida. Fotot är från dagens 18 Minuter som är en gratistidning som hör till UNT.

Fotot är kul att spara därför att jag nu följt trenden Kvinnor i rött i Uppsala och av och till accelererat den. Nu är den trenden i commotion:

Kvinnor i rött är i commotion

Mer om kvinnor i rött:

Fallstudier: Kvinna i rött

Sedan när vi diskuterar hur kvinnor i rött klär sig vill jag gärna passa på att peka på den inspiration jag särskilt lyft fram på huvudsidan för fallstudien:

Foto: E3000 Licens: CC by-sa 2.0

Givetvis är det just nu för kallt att klä sig exakt på det sättet men det är ändå den väg som är rätt att gå. Det är precis vad jag också tog upp i följande exempel där vi dessutom ser att kylan uppenbart går att arbeta runt:

Kvinna i rött måste klara mer än att fånga blicken

Vad det handlar om är att kvinnor i rött inte onödigt ska bylta på sig en massa kläder. Det ser bara klumpigt ut och kan negativt inverka på det värde som det annars kan skapa.

För barn som det i bilden är det annorlunda. Värdet för dom är ju implicit som att man inte ska trampa på dom eller att de ska bli överkörda av bilar. Där är det ju närmast en fördel ju tjockare påklädda de är eftersom det gör dem större och därmed mindre troligt missas. Förövrigt intressant runt det är att vi nu har bl.a. barnvagnar i rött och fler barn i rött. Det är troligen att den mer intressanta trenden spillt över.

Kvinnor i rött är ju naturligt stora och där är ju poängen att leverera värde efter att rött fångat blicken. Nu gillar många kanske inte att man uttrycker det så här men det gör det verkligen inte mindre riktigt. Fenomenet är trots allt väldokumenterat och känt. Det här tror jag rent av kan vara ännu viktigare för åtminstone ensamstående kvinnor i rött med barn att tänka på eftersom barn kan tänkas störa det värde som röda kläder är tänkta att leverera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar