Kraftfull amerikansk attackubåt

2010-03-26

Jag kan visst intellektuellt tycka att vapen är fel. Ännu mindre önskar jag lika lite som någon annan i världen ny kapprustning. Ändå kan jag se tecken på att rörelser åt det hållet även om många andra säkert bättre kan bedöma det. Orsakerna till sådant ligger dock hos Kina och dessutom helt meningslöst. Själva idéen att de kan rusta sig till signifikant internationellt inflytande är tillräckligt för att motivera hela Västvärlden till att en gång för alla avsluta problemet kinesiska kommunistpartiet. Bäst borde de istället ta det betydligt lugnare med sina satsningar på stora otäcka vapen.

Oavsett olika vapens otrevliga praktiska funktioner är de inspirerande att betrakta. Det är ofta fina ingenjörs prestationer som tekniskt stimulerar många andra branscher. Både armé, flygvapen och flotta har i många länder dessutom trevliga traditioner där uppvisning med moderna styrkor likväl som den beridna vakten vi har åtminstone på sommaren i Stockholm inspirerar hela nationer. Andra faktorer kan visuellt spela in tidigare diskuterat för pansarvagnar:

Fallstudier: Pansarvagnar

Här har vi ett till elegant exempel på det med en amerikansk attackubåt (virginia class submarine). Ubåten är fotograferad av Lt. Patrick Evans i Norfolk där USA har en större flottbas.

Notera också i bilden hur väl synlig den blir med det röda bandet. Rött med flera färger har tidigare diskuterats i:

Färger
Kvinna i rött

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar