Nu är min mexikanska middag klar. Jag gjorde några modifieringar från det ursprungliga receptet både för att förstärka smakens härlighet och ta fler kulturella impulser:
Middag fylld med framtidsvision från Mexiko och Thailand
Jag stekte bönorna på en svensk rapsolja. Därmed har inte bara näringsvärdet ökat till det nyttigare genom för hjärnan viktiga fettsyror och massor av antioxidanter utan också har den svenska traditionen och kulturen fångats in. Dessutom tillsatte jag lite mindre än en 1/2 burk tacosås (den andra halvan blir till en senare måltid om några timmar).
Vad jag tror är viktigast att inse är att måltiden inte bara ska vara god och nyttig. Den ska dessutom ge dig impulser och inspiration från en ny kultur - det förstärker effekten på dig och ger över tiden ett trevligare samhälle. Förutom det ska måltiden givetvis också förstärka annan perception t.ex. ha trevliga färger. Fler exempel på det finns via:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar