Sverige förtjänar en patriotisk lag om husdjur

2010-03-17

Hundar är mer inspirerande, patriotiska och kunniga än katter. En hund skapar större samhällsvärde än katter och ett av miljoner exempel på det är självklart Bos hårda arbete:

President Obamas hund Bo arbetar patriotiskt för världens bästa
Bo motionerar och bevakar President Obama

Det större värde hundarna ger oss går långt utanför det. Ta bara en sådan sak att folk promenerar sina hundar. Då får vi alla kollektivt nöje av dom. Dessutom är katter en "aning" äckliga och antingen bajsar dom inomhus eller i sandlådor där de sprider sjukdomar bland barnen. Barnens framtid kan visa sig kräva att katter totalförbjuds - om det visar sig att dom sprider en eller kanske många av dom allvarliga sjukdomar vi drabbas av! Det kan man kompensera genom att göra hundar kostnadsfria.

Foto: cloneofsnake Licens: CC by-sa
Hundar är gulliga och skapar ett stort samhällsvärde genom att göra sina ägare glada. Dessutom kan de gräva fram folk ur snö, spåra rätt på folk som gått vilse, simma ut och rädda folk som drunknar och massor av annat nyttigt. I bilden ser vi en malteser kanske på väg att modigt rädda någon som ramlat i poolen...

Inte ens att katterna levererar dom traditionella värdena dom i någon mening lovat oss när symbiosen började. Exempelvis börjar det bli fullt av dom svarta flygande äckliga råttorna som kallas kajor här utanför. Hade jag varit katt eller ägt en katt hade jag känt skam över en så dålig prestation. De får för mycket mat.

Foto: Gagilas Licens: CC by-sa 2.0
I bilden ser vi en katt som kanske klättrar upp på bordet för att bajsa i maten utan att någon märker det. När det sker kan allvarliga sjukdomar spridas.

Medan hundar gör alla glada och arbetar hårt för ett bättre samhälle är katter inte bara äckliga och meningslösa. Dessutom tyder allt på att det konspirerar med kajorna och bakomliggande orsaker kan vara att de tar beskyddar pengar från dem. Varför skulle vi annars ha så många kajor plötsligt? Risken är att det kan skapa omfattande annan brottslighet och att städerna snart kommer översvämmas av råttor, bönder, giraffer, igelkottar och andra skadedjur.

Om ingen förändring snart sker är risken att vi kommer ha bönder i städerna som plöjer upp vägarna och sprutar gifter - kanske Dödliga Gifter. Genom att ställa högre krav på katterna och om det krävs förbjuda dem kan utvecklingen vändas. Medan katter har slutat att leverera ätande av skadedjur ser alla hundar jag fortfarande gulliga och trevliga ut, och har säkert krävt fram massor av folk som begravts i snö under årets hårda vinter. Krävs det kan katterna ersättas t.ex. av lejon och tigrar - båda är kända för att effektivt äta allt inklusive bönder.

Det är också lätt att se att otaliga fler möjligheter att skapa glädje med hundar finns ännu outnyttjade:

Kostnadseffektivt införande av ny genetik bland vargarna

Foto: Soggydan Licens: CC by 2.0
Trots korta ben är taxens nytta i en vargflock både garanterad för vargarna och hela mänskligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar