Smaskig och enkel mexikansk kyckling i trendigt oborstad aluminium

2010-03-17

Här har vi enkel men extremt smaskig mexikansk kycklig. Den är tillagad med "färdiga" kycklinglår bara att stoppa in i ugnen. Kycklinglåren är serverade med en mexikansk tomatsås extra kryddig köpt färdig. Den billigaste av rätt typ (tacosås) är den från Eldorado och kostar cirka 10 kr.

Kycklinglåren doppar man i såsen allt eftersom man äter. Köttet ger proteiner medan tomatsåsen tillför rikligt med vitaminer och stora mängder av karotener, lykopener och andra röda färgämnen liksom mängder av andra antioxidanter:

Spansk peppar, chilipeppar och chili
Lykopen och tomater

Både tomatsåsen och kycklingen är serverade på oborstad aluminium. Oborstad aluminium är mycket mer rätt och trendigt än borstad aluminium. Borstad aluminium är en aning osmakligt och att det spritt ut sig till en massa hushållsprylar är ett tecken på att vi snart kommer behöva stora nationella undervisningsprojekt i konst, kultur och god smak.

Det är givetvis förenklat - men ändå inte fel - att se Pryltrend som ett föredöme inte bara inom konst och kultur utan också hur man kan göra sådana gigantiska utbildningsprojekt. En enkel möjlighet är att införa ett för alla svenskar obligatoriskt besökt på min blogg varje morgon. Givet att det är ett mer än övriga medier garanterat positivt värde tillför det uteslutande positiva värden för besökarna och mer spritt hela samhället. Jag menar inte att vi behöver lagstifta om det men däremot kanske alla andra medier frivilligt kan stänga ner på morgonen mellan kanske 7 - 11?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar