Thai-amerikansk smörgås - Allt smaskigt från två kulturer

2010-03-30

Här har vi en till måltid där flera kulturer fått mötas för att nå högre kvalitet, smaskigare resultat och skapa den kraftfulla inspirationen som kommer föra världen framåt.

Mellan varje steg är det viktigt att du trycker till allt ordentligt neråt och sätter samman brödet och trycker ut det samlat. Detta för att du ska kunna äta smörgåsen när den är klar utan risk för att något ska läcka ut.

1. Täck brödet längst ner med smaskigt äkta majonnäs. Majonnäs på bröd är en härligt ohälsosam amerikansk tradition. Det ger en trevligt angenäm känsla genom att majonnäs innehåller 80% och är lätt flytande. Majonnäs är därför ingenting "vi" ska äta annat än enstaka gånger.

2. Lägg på blad av tamarind eller annan trevligt thailändsk. Undvik stammen som kan vara seg alternativt mortlar du hela bladen något.

3. Lägg på ost och kalkon skivor.

4. Lägg på några skivor av pressade sjögräs med någon god smaksättning.

5. Avsluta med Felix Starka Ketchup som innehåller ordentligt med tomatpuré förutom Jalapeño och annat smaskigt.

Läs mer om råvarorna:

Starka Ketchup | Felix
Tamarind | Nyfiken vital
Jalapeño | Wikipedia

Fler kulturer som fått gå hand i hand för en bättre värld här på Pryltrend:

Smaskig thailändsk och amerikansk matkultur kombinerade
Romantisk brittisk lunch med förgulligad varmkorv
Härligt kryddig och nyttig amerikansk mat
Sofistikerad kulinarisk hyllning av Italien på 2 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar