Godisklubba på rätt sätt

2010-03-30

Godisklubbor är så härligt smaskiga men det gäller att välja rätt godisklubba, öppna den korrekt och smaska den effektivt. Viktigt är att man ska suga på dom och inte tugga sönder och smaska i sig hela klubban på en gång.

I övrigt gäller:

1. Välj rätt godisklubba. Dom runda är populära men du vill hellre ha en platt utsträckt eller platt och rund. På så sätt kan du ha en bit utanför munnen och du har ett till verktyg för visuella uttryck att arbeta med.

2. Undersök vad pinnen är gjord av. Både papper och trä går bra men dom med papper ska helst inte bli våta. Är du nybörjare kan en pinne av trä vara lättare.

3. Öppna godisklubban. Detta är svårare än man kan tro. Jag använder kanten av ett eldstål jag har på nyckelknippan för det. En kniv, sax, vass kant, spik m.m. kan också fungera bra. En del går även fint att öppna som tänkt med fingrarna men oftast kräver det en onödig ansträngning eftersom omslaget klibbat fast och det är ingenting du ska behöva utsättas för.

4. Nu kan du smaska på godisklubban. Du bör sträva efter att inte behöva använda handen till det. Även är det korrekt att öva enklare trick med godisklubban som att kunna rotera, föra den in och ut ur munnen med tungan o.s.v. som övar upp hjärnans kognition och koordination.

Tidigare om godisklubbor:

Stor godisklubba för att stimulera hjärnor via kontrast
Godisklubba med kreativa egenskaper

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar