Cascada - Evacuate The Dancefloor

2010-04-08

Enligt Wikipedia blev Evacuate The Dancefloor med Cascada en stor framgång 2009:

"'Evacuate the Dancefloor' [...] The song features a guest rap from German rapper Carlprit and was released as the album's lead single in the United Kingdom on June 29, 2009 by All Around the World. It debuted at number one on the UK Singles Chart the week of July 5, 2009. It also became the act's third number-one single on Billboard's Hot Dance Airplay chart and second top forty hit on the Billboard Hot 100, following 2006's 'Everytime We Touch'"

Nedan har vi den officiella musikvideon inbäddad från Youtube:

Vanan trogen tar jag och citerar en bit av lyriken:

"Turn up the music
Let's get out on the floor
I like to move it
Come and give me some more
Watch me gettin' physical
And out of control
There's people watchin' me
I never miss a beat"

Tittar vi hur jag delade upp känslor underliggande till Hedonimeter ligger den helt klart i motivation men den har visst av "gul musik" (gullig men det är svårt att hitta bra termer för sådant som ligger så långt ner i oss och därav att jag föredrar "gul musik). Dock ligger den tror jag mindre än många andra i gult.

Att den blev framgångsrik är egentligen inte särskilt förvånande. Den är givet välgjord motivation välanpassad för att spelas i situationer där folk druckit alkohol och söker "sociala" kontakter. Ett visst inslag av gul musik skadar knappast och mer hade troligen varit mindre lyckat i denna miljö.

Ett egentligen bättre exempel på blandningen mellan gult och motivation har vi i modifikationen av Butterfly med svenska SMiLE.dk. Vi har den i original och med uteslutande "gul musik" (nästan så gult det kan bli):

SMiLE.dk - Butterfly

I denna version har den modifierats och givits ett ganska kraftigt inslag av motivation men ändå tror jag det "gula" fortfarande är ganska starkt:

Det gör den lämplig för samma situation som Evacuate The Dancefloor även om jag tror för den miljön att gult bäst ska ner tydligt mer.

1 kommentar:

Swedish Research sa...

Ett till exempel av en av de metoder som använts för att öka motivation har vi förövrigt i följande inlägg:

Paris Hilton - Do You Think Im Sexy

Här har dock mer använts än där.

Skicka en kommentar