Optimera upplevelsen av bio via hjärnan

2010-04-18

Arbetet med Hedonimeter och hur information påverkar vår hjärna gör att andra applikationer ibland ramlar ut. En sådan är att möjligheten att optimera upplevelsen av bio.

Vid bio är det vanliga att många hetsäter och det är en sämre metod för att försöka uppnå samma sak. Ditt mål oavsett metod är:

1. Förhöjd koncentrationsförmåga.

2. Att du är avslappnad.

3. Gärna förstärkt och fördjupad perception.

Det första kan vi nå genom att i förväg höja koncentrationen. Metoder för det är t.ex. jonglering, tetris, dataspel avsedda att stimulera hjärnan o.s.v. i större mängd än normalt. De flesta tips som kan ha effekt för det hittas via Nyfiken vital:

Högre intelligens i 12 steg

Avkoppling kan nås via t.ex. meditation m.m. Samtidigt vill vi emellertid bibehålla högre aktivitet. Vi ska dessutom förstärka vår perception. Vägen till att klara allt detta samtidigt är att utnyttja det "gula" d.v.s. gul musik, stämningshöjande bilder m.m. Det kan kombineras med mer aktiv yoga.

Resultatet blir för många men inte de flesta (depression och även lätt, att du är otränad på konceptet m.m. tar ner effekten) höjd aktivitet i vissa delar av hjärnan mediterat via serotonin men sänkt aktivitet i dom delar av hjärnan associerad till oro. Du når högre aktivitet i perception men utan att ökade problem med oro o.s.v.

Flera möjligheter för det diskuteras i:

Fallstudier: Musik som är gul
Fallstudie: Stämningshöjande bilder

Det är inte fel att äta lite men du vill optimera effekten av föregående från det. Tillfälligt kan du nå det genom att minska fett. En proteindryck också med BCAA och en del kolhydrater kan fungera utmärkt om mängden fett i den är mycket låg. Att knapra på är magra fröer som pumpafrön bra. Färska färgglada bär innan är bra därför att de tillför vitaminer, mineraler och antioxidanter som även kortsiktigt kan upplevas stämningshöjande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar