Sonic blir gul och stark

2010-04-23

Det här filmklippet jag (eller snarare Rekommenderas för dig) hittade på Youtube passade kul in i senaste veckans publicering där jag skrivit om gul musik.

Gul musik och annat gult gör också dig stark. Det kan tillsammans med annat medverka till ett bättre humör och en snällare inställning till världen.

Att "gult" allmänt (om än ej just avseende gul musik) kan göra dig fysisk stark har vi ett exempel på i den här studien gjord vid Harvard University:

"Forskning vid Harvard University pekar på att göra snälla saker som att hjälpa andra eller att bara föreställa sig göra dem ger ökad prestationsförmåga förmåga. Den ökade prestationsförmågan avser sådant som kräver fysisk uthållighet. Studien är mycket intressant och kan vara viktigare än man först tror."

Gör snälla saker för ökad motivation | Nyfiken vital

Nyfiken vital har alltid prioriterat vad som handlar om en trevligare värld. Det förstärks dock ytterligare nu:

"Precis som de få andra som driver publikationer med den inriktningen låter vi det dock ligga något i bakgrunden. Det förändrar vi nu för att tydliggöra det mer.



Målsättningen med det är att bättre kunna inspirera andra till att göra saker som hjälper till att bevakar och utveckla världen och mänskligheten. Vi vill att det ska bli tydligt att det inte bara är helt ok att vara snäll utan att det är föredömligt."

Från: Att inspirera till en bättre värld | Nyfiken vital - Blogg

Det är givetvis väldigt gult i meningen med gult avseende känslomässig påverkan och vad t.ex. gul musik indikerar om känslomässigt tillstånd. Att hitta bra termer för sådant här är inte helt lätt men gult är egentligen ganska bra och på mer än ett sätt (fast jag tror att jag väntar med resten av den dialogen mer än vad som redan framgått - men visst gult är ju ganska energirikt ljus men inte lika energirikt som rött vilket är en ledtråd lika bra som någon annan och på tre olika sätt).

Sonic har förövrigt ett filmklipp publicerats med tidigare här på Pryltrend. Då med en variant av MC Hammer - Can´t touch This.

Sonic - Can´t touch Me använder en "variant" av Can´t touch This från Family Gay vilket förklarar "Me" på slutet istället för "This".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar