Enkel härligt brittisk vårsallad till din picknick

2010-05-09
Foto: zanerudovica Licens: CC by 2.0

Lyfter vi oss upp dit vi kan blicka ut över världen och gör det med ett öppet sinnes ser vi betydelsen den brittiska kulturen haft i världen. Flera av världens tyngsta och viktigaste länder kommer från det brittiska samväldet eller är värdiga efterföljare:

  • UK.
  • Sydafrika.
  • Indien.
  • Australien.
  • Nya Zeeland.
  • Kanada.

Hit räknas korrekt också USA och Japan som bärare mycket av den brittiska kulturen. Jämför här gärna med hur andra europeiska kolonier än idag har fallit sönder.

Att skapa en värdig hyllning till den engelska själens storslagenhet är inte lätt likväl gjorda jag i min allmänna minimalistiska mänsklighet om än överlägsna förmåga i köket ett försök genom att skapa en brittiska vårsallad.

Min brittiska vårsallad håller inte alls min vanliga exceptionella unika kvalitet i matlagningen men är som en brittisk hyllning passande. Vi har potatissalladen de uppskattar, stekt bacon och lite rivna rotfrukter (här morötter) samt ett rågbröd med en stor klick smör respektive honung, och slutligen några kakor.

Att hylla en kultur handlar inte om att göra om deras prestationer mycket bättre. Det handlar om att fånga deras folksjäl och det har jag utmärkt klarat i denna härligt engelska tallrik.

Till den härligt brittiska vårsalladen dricker vi engelskt eftermiddags te för vilket Lady Gray kan passa. Ett härligt rött kinesiskt äpple är ett härligt smaskigt uppfriskande komplement till den brittiska vårsalladen.

Ingenting är finare än att smaska ett härligt saftigt rött äpple medan din kvinna diskret förklarar något spännande med sin mun för att intensivt överföra känslor till dig efter att äta ordentligt av potatissalladen. Pröva att läsa engelsk poesi eller säga typiska engelska uttryck samtidigt:

  • "God save the queen".
  • "Jolly good girl".
  • "Thats the spirit that built the empire."

Att läsa ur Kiplings Djungelboken är givetvis lika lämpligt:

What of the hunting, hunter bold?
    Brother, the watch was long and cold.
What of the quarry ye went to kill?
    Brother, he crops in the jungle still.
Where is the power that made your pride?
    Brother, it ebbs from my flank and side.
Where is the haste that ye hurry by?
    Brother, I go to my lair–to die.

Vill du verkligen uppleva din brittiska vårsallad kan en tidstypisk uniform från the English Navy förstärka upplevelsen.

Fler inspirerande måltider som hyllar olika delar av världens kulturer och verkar för en ökad närhet mellan människor från olika kulturer.

Fallstudier: Kost kombinerat
Fallstudier: Kost
Intensiv Marmelad till min Engelska frukost
Engelsk frukost var energin bakom det Brittiska Imperiet
Min engelska frukost är klar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar