Miku Hatsune - Vegetable Juice Dance

2010-09-18

Här har vi ett exempel på ett fenomen jag tänkte vi kan samla några exempel på även om dess påverkan är välkänt för mig. Vibrationer gärna i färg tenderar när de görs rytmiskt att stimulera oss en aning.

Vi kan se det som att de korrekt gjorda är symmetriska t.ex. påverkande en ram och därmed inte påverkar hur vi bedömer vad vi ser. Samtidigt genom att växla snabbt, ha intensiva färger eller vara stort aktiverar de neuroner i vår perception och den större aktiveringen ger en ökad synergieffekt mellan samtliga och därmed förstärks intrycket.

Här är målsättningen med det att hjälpa oss att sjunga om grönsaksjuice och kanske köpa grönsaksjuicen. Den rytmiska visuella entropin gör att musiken uppfattas bättre än den är och i båda betydelserna - vi uppfattar den mer och vi uppfattar den som lite bättre - och det kanske spiller över på hur vi betraktar grönsaksjuicen (vilket vad varit mer troligt om man samtidigt dricker grönsaksjuicen).

Effekten av detta kan ibland bli problematisk för personer som är känsliga för att uttrycka epilepsi som vi kan se som en symmetrisk överaktivitet i en eller flera av de för detta viktiga delarna (t.ex. temporal loben). Den här typen av rytmiska ljus tenderar att utlösa epileptiska angrepp oftare än andra även om känsligheten skiljer sig där en del behöver undvika det helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar