Lyckans Gudinna hittad i Medelhavet

2010-09-18

Lyckans Gudinna identifierades utanför Frankrike i Medelhavet i en utgrävning gjord av University of Haifa:

Inga av minna läsare här är givetvis så skrockfulla att tro att detta i sig kan påverka världsekonomin eller förutsättningarna för fred i Mellanöstern. Samma sak gäller emellertid inte Amerikaner, Asiater och Greker (och övriga Onda Ögat kulturer vilket inte minst inkluderar hela Mellan Östern) vilka är välkänt skrockfulla och tolkar allt som tecken på olika saker.

Gudinnan uppfiskad har vi nedan:

Ställ gärna i relation (även om statyn ovan är sliten) med denna senare från hennes inkarnation i den romerska kulturen (statyn finns på Galleria dei Candelabri):

Gudinnan är ofta en aning mer levnadsglad och rund i den grekiska kulturen oavsett exakt vilken Gudinna- eller halvgudinna-roll det handlar om jämfört med den romerska där både gudinnan i olika varianter liksom Guden är lite magrare och mindre ofta roar sig ohämmat.

Möjligen är orsaken att stoicismen som började ta utrymme under Alexander den Store vid tiden för att Rom är väsentligt hade hunnit få ett utrymme i denna kultur där det länge var ett av de bärande benen även om nu ohämmade excesser under ytan var vanligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar