Youtube 1911

2011-04-01

Det är alltid spännande att klicka på Googles tillfälliga loggor och se vad de firar. Idag tycks Youtube fira Pistol 1911.

På Youtube fick jag dock skriva in sökorden själv eftersom jag bara kom till min anpassade startsida när jag klicka direkt. Jag trodde de skulle fira något i film mindre än den moderna klassiska 1911 pistolen.

Söker vi på 1911 movie på Google.com är det också pistolen som märks.

Men så är det en riktigt bra pistol. Energieffektiv: hög kvalitet, håller länge, billig och förskjuter energijämvikter oavsett om det är närstrid, handla, göra bankärenden, lösa problem med grannarna m.m. åt ditt håll. Medan andra behöver komma med en tung energislösande yxa kan du med ett välriktat skott lösa problem och ändå inte tappa tid att spendera med barnen, skotta snö åt äldre eller bygga med ditt lego.

Ingen pistol som Remington Steele använt kan ha något problem någon normal människa är beredd att ta for a good shootout. Det är dags för oss alla att acceptera pistolen inom oss och låta denna del av oss expandera ut. För att med riktad vetskap berika världen.

Men i konkret statistisk sanning kan vi se att samhällen är bättre fungerande ju mindre handeldvapen. Bredkalibriba kanoner liksom bandvagnar är dock endast småproblem därför de är så dyra att folk tenderar att vara rädda om dem.

Det är som mitt Space Weapon Program. När man hackat ett nätverk av satelliter vill man ogärna slösa med dem (d.v.s. i de flesta fall för äldre att de förstörs men visst att nyare kan uppdateras också) så man nöjer sig oftast med att tappa snarare än att fjärrstyra positionerna eller ta ut The Laser Cannon of Death Winter för att störa andras kommunikation med vitt-brys eller smälta dem med dödsstrålen eller knuffa andra satelliter ner i solen (the enemy gate is always down) med Launch Rock Crock and Push Predator Wargame Code.

Vi kan se att en väg mot fler tyngre dyrare vapen med ett större abstrakt mer än praktiskt värde kan ha värde. Det ger oss en känsla av att kunna lösa problem men i praktiken balanserar respektive sida varandra därför att pay-load är just abstrakt mer än verklig. Det är precis som President Reagan's rymdprogram eller kapprustningen i kärnvapen mellan Sovjetunionen och USA. Frankrikes och Englands payload i kärnvapen är realistisk. USA:s och Sovjetionunionens - jag har en känsla av att räknar vi av hälften på vardera standardiserade pay-load med skattat antal är det fortfarande en ordentlig övertolkning för respektive sida ens som det var innan saker började rosta sönder.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Eller?
http://mashable.com/2011/04/01/youtube-1911-april-fools/

Swedish Research sa...

Eller relativt vad?

Jag så behöver stänga av anonyma kommentarer.
Helt obegripligt hur de kunnat gå på av sig själv.

sätter du namn är det troligare att du representerar någon som läser vad du skriver mer än att srufar runt för att driva trafik, projisera abstrakt värde på dig själv eller för ut falsk information.

Poängen här är givetvis den abstraktion sökmotorn skapar utan att inse det.

Skicka en kommentar