Att förklara relativt projiserad stödjande makt mellan diktaturer

2011-05-25

Av troligt likartade svagheter i människan som diskuterade i räknar diktaturer regelmässigt - så vitt jag vet utan undantag i dokumenterad verklighet - på ett för en del av människans natur förtydligande. Betänk nu framåt den lilla flocken vandrande på savanner och den glesa skogen under tio tusentals år och innan dess i vad vi kanske inte idag skulle kalla människa.

En realisering av det är folk associerar ansikte till revir även för stora områden. Nu stämmer det när man som i den lilla flocken antingen är volativ eller har flockens förtroende att man synrkonsierar dem i säkerhet och jakt.

I allt annat uttrycker inte personen landets makt utanför regionen. Man kan implicit forma men aldrig styrkande d.v.s. i den mening Sovjetunionen i locomotion med NATO kapprustade.

När diktaturen försöker projisera makt utanför det egna reviret tenderar personer på samma nivå att ta det på allvär mer än hånskratta åt det. Men i historik ser vi att i förändring uttrycker man en mindre del av makten reviret representerar. Utanför det. I det är nu alla revir-strider väntande till rätt ögonblick för att optimalt arrestera dom som räknas och låta dina vänner i jakt och samlande konsolidera positioner.

Om vi har ett undantag känner jag det inte.

Så när vi nu tittar på problemet Bashar gäller nu att han påstår sig representera deta Syrien havande ungefär 22 miljoner innevånare. Det låter mycket och så men all ev. i rummet förvandlande makt mer än att ta in på titlar han ger sig själv i historik från annat tycks det tämligen allokerat.

Och nu skjuter man på demostrnater. Det gillar jag inte därför att 22 miljoner innevånare är ingenting. Det är bara i denna sekund väldigt litet. Sträcker vi ut oss i tid växer det i påverkan från det.

Ännu mer gäller att när enormt mycket större Kina reser sig om kanske 1 - 3 år vill jag se en solid 100% count på varje statschef som skjutit på demostranter är ställd in för domstol. dödad av befolkningen i revolutionen eller har flytt landet så vitt jag och många andra vet inte går att hitta.

Därför att när vi bedömer strategi för hur vi gör saker är erfarenheten och kunskapen vi tar emot från omvärlden. Vad vi kan lära av varandra väldigt viktigt. Om nu den här äventyraren Bashar tror att han överlever att skjuta på befolkningen och än mer gör det säger det dåliga saker till andra.

Och där talar vi ett potentiellt inbördeskrig som mellan armefraktioner, delar av landet m.m. kan kosta bokstavligen hundra talsmiljoner människor i absolut värsta worst cash om än troligen mycket mycket mycket mindre.

Och det är påverkan som i waving framåt i tiden slår i hundratals på hundratals år i negativ påverkan.

Bashar tycks nu ha händerna fulla. Andra gäller inte det för. Så kliv ner eller välj domstolen för mord.

Det här är till höger den makt Syrien skulle haft internationellt som demokrati relativt den Kina som i aspekten diktatur inte har med vad folken uttrycker ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar