Technotronic - Pump Up The Jam

2011-05-05

Den här typen av intensivt dansande är självklart ansträngande. Bäst tar man det försiktigt och lugnt i början så att man inte sträcker ett ben eller något.

Sedan är alltid frågan vilket värde det egentligen har att engagera sig i sådant här. Jag får erkänna att jag rent personligt är lätt skeptisk till deltagande i majstångsdansande och dylikt men har av och till roats av folks engagemang i det även om jag frågar mig om det nu är så bra varför inte göra det regelbundet? Det är väl bara att slå ner en påle vid boplatsen och dansa lite av och till. Eller är det bara roligt ibland kanske. Nå ska det dansas ska det ge en systematisk effekt vill vi mena annars kan det vara.

Övrigt dansande. Man kan väga för eller emot. Tröttande givetvis. En massa besvär o.s.v. Men finns det någon romantisk belöning ex. eller får du betalt för det som i en rock-video? Ja det adderar väl motivation för många tänker vi.

Om du är single i alla fall annars ska du bäst dansa med din fru antar jag eller visa versa menar många i alla fall och jag är böjd att hålla med. Om inte varför addera en så stor känslomässig investering för att riskera det för något kortvarigt?

Se det inte som ni tävlar eller ger upp av er själva i kompromisser utan bygger en ny helhet där båda är en del i vad som är större än var och en men ändå båda finns med utan att ha kastat bort något viktigt. Älska hela din kvinna eller man och se det som en viktig del i helheten. Plocka ett äpple eller päron med en vacker blomma och ge i gåva. Tänka dig själv, din kärlek och ni tillsammans varje dag.

Är du del av en helhet är det så klart lika viktigt vad ni tillsammans känner. Ge något vackert och tänk tillsammans. I stora gemensamma frågor är det alltid bra att tänka vad du kan ge och vad vi får.

Men jag vet inte runt dansande. Vad är det egentligen? Nu det tror vi ju oss veta rörande aktivering av nätverk och så vidare men grundnivån ska ju vara sunt hög åtminstone i situationer där det ger mer att öka upp belöningen rent kollektivt d.v.s. att du går in i något accepterande och utgående från att det båda förhöjer ditt och andras värde där ditt ökade värde ses som viktigare än ev. problem med att du överuttrycker andras värde (jfr hög musik, intensiva ljus och alkohol samt många människor). Det är ju en kollektiv sak också p.s.s. som ett förhållande är det i färre personer men under längre tid.

Det är i båda fallen en fråga om intensitet relativt upplevt värde. Är intensiteten inte hög finns föga anledning att dansa därför att du når lika gott eller bättre resultat genom att prata. Att använda våra ord är ju så viktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar