Android eller iPhone?

2012-01-03
Om möjlighet (osäker vad en med tillräcklig potens värd att köpa kostar) och lust att byta ut min säkert 8 år gamla Nokia lutar jag mer åt en mobil med Android än iPhone. iPhone utan att egentligen prövat en mer än någon kort minut väcker svagt lite mer hunger men det kan ha att göra med att Android är mindre riktat till en produkt där symbolen repeteras in i associerat till positiva värden och trend-tillfredsställelse.

Men Android har väldigt trevligt stöd - upplever jag - för de flesta utvecklingsaktörer mer inriktade mot en specifik lösning utanför App-mobilmarknaden. Där jag ex. efter webbinterface o.s.v. görs kanske kunde tänkas göra ett till åtminstone The Librarian och ev. Agent Sniff riktat till mobilklient. Android är öppen utan uppfattar jag samma omständigheter för godkännande och med bra kodexempel för utvecklare d.v.s. närmare hur det fungerar med vanliga hemdatorer. Det gör det enklare när man inte kan budgetera den typ av intäkter att ett lyckat mobilspel kan ge utan önskar lösa ett problem där förvisso här antalet användare kan vara ganska stort men där vi allmänt för enskilda företag och lösningar lika gärna kan tänka oss enkla lösningar för bara några stycken medarbetare. Jag kan se att man av och till kan önska lösa diverse via en liten app om än bara för egen del och då lär jag därför hellre att programmera mot Android.

Dessutom gillar jag att Google givit Android en kul figur ungefär som jag själv gillade med Agent Sniff. Nedan ser vi honom eller henne från Googles blogginlägg Introducing Android Training:


Kanske skulle jag längre fram ta bilden jag gjorde tidigare i Perceptronen för att fånga korrelation och sensorisk information och rita om till Agent Sniff när manualen för denna del fortsätter :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar