Riktad information: Lärt i "Battlefield Music" sammanfattat av brittiska NewsFighter BBC

2014-03-10

Musiken har sista åren fått relativt övriga mer "perceptiva" former av information stort utrymme. Det speglar excellent den särskilda kraft bättre och mer kvantiserbart förstått av de affärer i kronor räknat området representerar. Musikens motiverande kraft förstår vi väl från dess roll när träning behöver underlättas. BBC ger exempel på fler spännande möjligheter musiken kan erbjuda och där från krigföringens spännande såväl som mer budget-potentiella bransch:



Känner jag svenskarnas förmåga att ta till sig innovativa möjligheter rätt har vi kanske snart flera regioner som separerat sig ut till egna små mini-nationer med hjälp av kraftfulla musik-stycken. Kanske kombinerat folkdans. Lämnande det mer skämtsamma med det överlägsna statskulturella leenden folkdans så lätt föder är det nog kritiskt att vi ser till att prioritera vår slagförmåga. Vi vill inte att varken britter eller ryssar kommer och spelar smärtsamt dåligt för oss.


I effekt såväl som den temporala grafen såväl som lokaliserat kontextuellt, eller ner till enskilda koncept, hör musik egentligen närmare komiken istället huvudsakligen numera studerat på Hans Husman - Media (men en hel del finns här också inkl. en del egna visuella uttryck ex. Pac Man nedan).



Ett lika stereotypiskt manligt perspektiv jag ritade för att balansera det hela: Pac Man on the piss.


Musiken har likartade komiken goda möjligheter som medium för politiska budskap. Relativt få exempel har samplats då det för mig snarast varit själva musiken i samspelet lyrik som vairt utmaningen. I ges emellertid ett urval speglande några exempel. För att anknyta till Reuters artikel ska självklart inte de storleks-effektiva "gitarr-besläktade" instrumenten glömmas i verklighet såväl som dikt (i Röde Orm hade Harald Blåtands mano-depressiva yngre-släkting i landsflykt smidande planer på att vid tillfälle ta makten till vana att spela om jag minns rätt lyra när i depressiva episoder).


1. Tidigt exempel på tillämpning av weapon music. Båda sidor - the english and the scotish med varsin boss - angrepp varandra med samma musik och snarlik lyrik. En av varianterna vässad och riktad upp mot högländernas diskuterades i Humoristisk anti-separistisk musik-lyrik: Skottland under jakobinernas och the Pretenders tidsålder där referenser till mer om det hela troligt finns att hitta.


2. Orolig - sedan barnsben dessutom av och till samhälls-systematiskt misshandlad med diverse kulturhistoriskt attavistisk i ett område där utvecklingen i kreativ bredd såväl som producerande konstnärer varit enormt: allt kallas inte gammeldans men det sammanfattar väl problematik - för att svenskarna skulle skapa nationella affärsproblem med små-grodorna eller annat small country strunt tog jag mitt medborliga ansvar med ett stycke Obama antingen knappt hör alls längre eller fått repeterat till förstärkt nöje boostande självbild passande inför viktiga möten: Välkomnar Obama: Med kulturanpassad musik.


3. Provosoriska IRA och alla övriga av Nordirlands motståndsrörelser var inte dåliga varken på målningar eller musik. Ett par exempel på musik: Mini IRA-tema: Musik och Romaner (2012-06-27).


4. Välgjord musik med god lyrik. Kanske var en bidragande orsak utanför musik, lyrik och den politiska kraften för ämnet för stycket att dialekt ger en trevlig distans till de flestas centralitet för musik i engelskan men inte "överdrivit stor". Riktad information: Exempel till Argumentera troende: Gimme hope Joanna, Eddy Grant (2013-12-15). Se även Affisch-budskapet: Fånga uppmärksamhet med vapeneffekt och blodig säl.


5. Exemplen i Artistiskt stöd till nationell säkerhet uttrycker dessutom vad som i Co-locomotion och Commotion: När diktaturernas alla protesterande stärker varandra - Och att ta kostnaden att hantera hot rätt (eskalera mer, mer, mer...) avses med att de militära enheterna uttrycker co-locomotion och vid parader stereotypiskt ritualiserat. Trummans roll när drumming up the forces görs ska via enkelheten att skapa en rytm med djup såväl som bärande lätt över distans inte underskattas (kanske en lärdom av kaninernas modiga stampade när de är dags att bild stridslinje mot smygande räv någon av dom upptäckt). Min favorit är min första trumma - den afrikanska talande trumman - på bild i Mitt Afrika i bild (2012-11-05).


I urval diskuterande yt-aspekter i musiken närmare verktygs-möjligheter:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar