Salt-N-Pepa: En grupps rätt till att försvara sig omskrivet som sex

2015-09-21

Ett till besläktat exempel till Att hylla ANC i musik för att hålla folkets motivation stark mer här lite mer spekulativt.


Vid den här tiden hade aldrig kvinnor kunnat få något försvarande varje folks rätt att försvara sig mot systematiska övergrepp. Kanske särskilt tänkande på förtrycket i Östeuropa och Sovjetunionen gissar jag. Så dom ficka istället lossas sjunga om sex.


Jag har inte hittat någon referens på detta men det är ju så uppenbart från lyriken. Sex är ju vad du möjligen pratar om med någon kvinna du träffat när du är full. Ingenting i filmklippet är ju alls realistiskt. Men tänker vi oss människans innebående rätt till nödvärn blir det hela så mycket rimligare.


Jag mer spekulerar att kanske fick de en diskret pay-out av vapenindustrin dessutom: Det är ju en stor industri och att påminna familje-mödrande förutom familje-fäderna som mer traditionellt innan kunde säkert skapa en hel del extra försäljning. Väldigt elegant hur väl glädjen av att vara välförsvarad och tillfredsställelsen detger att kunna toga ut för att skjuta ner brottslingen som försöker stjäla din bil eller vad nu aktuellt framgår. Man märker verkligen hur de älskar att försvara sig riktigt våldsamt.


Man kan verkligen se och höra ur man lyssnade innan och efter Nicolae Ceauşescu med hustru dömdes och därefter avrättades. Musik kan vara så starkt: Kanske hade de klarat sig med fängelse om inte musiken motiverar upp. Gör det mer till en event förutom att motivera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar