Att äta offentligt är inte vanligt i Japan. Ett undantag är emellertid matlådor på tåg vilket har att göra med långa pendlingstider i kombination med att folk tänker bort övriga på tåget. Pendlingstågen är helt enkelt inte offentligt rum på samma sätt som gatan. Det finns rent av en speciell matlåda för tågen som kallas ekiben som vi ser ett exempel på nedan...
Japan Rail East har nu dessutom börjat marknadsföra sitt vin Premium Can Wine som är förpackat i en liten termos. Den gör det enkelt för pendlarna att dricka några glas till och från jobbet till sin ekiben:
Priset ska vara ¥500 och de rymmer vardera 300 ml vin. Produkten är utvecklad av JR Group’s Nippon Restaurant Enterprise.
Japan har föga välkänt en liten vinproducerande region kallad Yamanashi Prefecture och vinet kommer där från Monde Vineyard. Vin har konsumerats åtminstone sedan 1500-talet i Japan där jesuiterna kom från Portugal. Jesuinterna tog nämligen som vana att ge vin som gåva till inflytelserika personer de önskade påverka.
2 kommentarer:
Väldigt intressant!
Dricka vin är i sig ganska intressant :-D
Skicka en kommentar