Spela Nintendo NES på nätet utan spelkonsol

2008-11-27

På vNES kan du roa dig med de gamla spelen från Nintendo NES och spela dem online. Jamie Sanders som driver webbsajten utvecklade själv Nintendo NES emulator som ger möjligheterna. Du behöver heller inte se reklam när du spelar utan sajten lever på donationer. Eftersom de bara kan ge möjlighet till spel som de själva har en fysisk kopia av på "kontoret" är fler sådana något de behöver hjälp med.

Att spela på Virutalnes
Att spela på sajten går jämfört liknande saker jag prövat (oavsett vad de emulerar) riktigt bra. Vi ser ett exempel nedan från Wario's Woods:

När man spelar använder man tangentbordet. Stöd finns för båda spelkontrollerna och det går därför bra att vara två spelare även om det kan bli trångt (^_^)

Vill göra Spelkontroll I Spelkontroll II
Vänster Pil vänster Num. pad 4
Höger Pil höger Num. pad 6
Upp Pil upp Num. pad 8
Ner Pil ner Num. pad 2
Välja Ctrl höger Num. pad 3
Starta Return Num. pad 1
A X Num. pad 7
B Z Num. pad 9

Genom att använda programvaran JoyToKey kan du dessutom mappa över tangenttryckningarna till olika spelkontroller som kopplas till USB-porten på datorn.

Besök vNES: www.virtualnes.com
Mer Nintendo på Pryltrend.com: Nintendo

VirtualNES menar att man kan ge access till de klassiska NES spelen utan att bryta mot copyright-lagstiftningen. Om det är korrekt kan jag inte bedöma men argumentationen verkar genomtänkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar