Boynq Alibi: Spännande Webcam med Högtalare & Mikrofon

2008-12-07

Boynq Alibi kombinerar webcam och högtalare i en spännande design. Samtidigt känns den funktionell när det kommer till att fungera bra på datorbordet och formen gör surround sound möjligt samtidigt som linsen kommer upp i bättre höjd för inspelning. Boynq Alibi finns i många färger förutom lila och åtminstone även i grönt, blått, svart och rött:

Vad klarar Boynq Alibi?
Dess webcam är på 1,3 M och ger en upplösning på 640x480. Den går att böja upp och ner 25°, och man kan rotera den 300°. Vitbalans och färgtemperatur hanteras automatiskt. Mikrofonen går att rikta och hela lösningen uppges lämplig för VoIP och videosamtal över internet. Någon strömkälla förutom koppling till datorn via USB krävs inte. Den är skyddad mot störningen från mobilsamtal.

Boynq Alibi ska fungera tillsammans med Window 98/2000/XP/Vista och Mac OS 8.6 eller senare. Dimensionen är 10 cm x 10 cm x 21 cm och vikten 270 g.

Mer spännande från Boynq
En liknande lösning i lika spännande design från Boynq är Vasei:

Tillskillnad från Boynq Alibi har Boynq Vasei ingen webcam utan det är bara högtalare. I övrigt är det i princip samma lösning och vad jag kan föreställa mig föregick Boynq Alibi.

En till intressant högtalare är Boynq blox:

Mer om Boynq
Läs mer om Boynq Alibi, Boynq Vasei och Boynq blox i deras katalog på www.boynq.com. Där hittar du även fler högtalare i ovanlig design: boync collection 2007
Tidigare bloggat om högtalare på Pryltrend.com: MP3-spelare, högtalare och ljudsystem

Något man märker är att fler och fler industritillverkare klarar att göra mindre serier i olika men likartad konstruktion utan väsentliga fördyrningar. Det gör att varierad design och egna anpassningar säkert kommer bli vanligt i hemmet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar