Kung Fu Panda: Snabb & Stor

2009-08-06

Fram till slutet av Kung fu panda är Master Shifu, Tigress, Viper, Mantis, Monkey och Crane överlägset skicklingare än Po i krigföring. De är snabba och har förödande kraft i slagen.

Att få Po som student irriterade Master Shifu fruktansvärt. Han hade redan tränat de fyra och de är nära perfektion. Po är däremot klumpig, stor, obalanserad, utan självkontroll och saknar motivation. När Master Shifu klagar för Oogway förklarar Oogway att Po är Drakkrigaren.

Vad såg Oogway? Vid striden om bron ser vi de fyras svaghet. De får in hårda slag på Tai Lung men han är stor nog att absorbera det. Det gäller inte Viper, Monkey, Mantis, Tigress och Crane, och i en annan del av filmen Shifu. Medan Tai Lung är stor nog att ta slagen faller de fem.

Det uttrycks också elegant i filmmusiken för denna del av filmen: The Bridge...

Master Shifu lyckas slutligen av att lära Po åtminstone grunderna. Den svaghet för mat Master Shifu så föraktar visar sig vara lösningen:

När Po möter Tai Lung förstår vi varför Oogway litade till Po. Po är stor nog att klara slagen Tai Lung utdelar. Träningen med Master Shifu har dessutom gjort honom tillräckligt snabb för att få in träffar på några gånger. Att han nu tror på sig själv gör att han vågar utnyttja sin tyngd och slagen blir tillräckligt hårda. Och Tai Lung faller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar