Marge Simpson blir Erotik

2009-10-12

Nu när flera generationer växt upp med tecknad film och serier kan det tänkas att erotiska serier kommer bli vanligare. De ska inte vara helt ovanliga när det kommer till anime där ju figurerna också är mer realistiska. Säkert fanns erotiska serier innan också?

Nu ska Marge Simpson ska bli Playboymodel. Det är november numret 2009 av Playboy där Marge Simpson kommer vara med åtminstone på utsidan:

Dessutom kommer en tre sidor stor utvikningsbild finnas i tidningen. Åtminstone den erotiska bild som syns på webbplatsen är signerat Matt Groening så det tycks officiellt:

Marge Simpson poses for Playboy!

Hur bra den här rollen passar Fru Simpson kan man fundera över. Jag skrev så här om henne i ett tidigare inlägg och tycker nog att det stämmer bra:

"Jag tycker att man ser att Yoko också uppfattas som en kraftfull förebild för yngre kvinnor. Nedan har vi en liten filmsnutt som något fan gjort där hon besegrar Homer Simpson i strid. Tänk här på hur kvinnorollerna ser ut i Simpsons där ju Marge är hemmafru, ordentlig, stannar hemma på kvällarna, tycker att det är viktigt att gå i kyrkan och är mamma både för barnen och Homer. Homer förvärvsarbetar, dricker nästan dagligen, roar sig när han har lust, bryter mot regler som han vill och planerar ingenting runt familjen."

Från: Yoko från Gurren Lagann i Bild: En kraftfull förebild

Extra pengar för trötta varumärken?

Det här liknande saker kan ju vara ett bra sätt att tjäna pengar på uttröttade varumärken? Simpson kommer givetvis "alltid" vara stort och kunna generera pengar men det är ju sedan länge passerat sin topp. Samtidigt som det har skett är varumärket mindre känsligt för "skandaler" därför att det är så oerhört inarbetat.

Numera är sådant nog bara gynnsamt och väcker ett namn så välkänt inarbetat men ändå passé till liv. Det kan nog vara gynnsamt för varumärket. Samtidigt får man anta att Playboy betalat något för detta? Det kanske finns många trötta varumärken där sådana pengar går att tjäna? För levande modeller är den metoden givetvis välkänd och därifrån lär vi oss förövrigt att det inte är riskfritt och kan störa karriären längre fram.

Relaterat på Pryltrend

Den här skämtteckningen anknyter bra till inlägget:

Från: www.marriedtothesea.com.

Erotik bland tecknade japanska serier (anime) har tidigare diskuterats i:

Trend - Intim med en Anime med AI & personlighet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar