Här har vi nu min färdiga måltid till receptet och idéerna givna i:
Dagens matlagning: Kycklingkebab, Salsa & Het Tacosås
Jag lade inte ner någon tid på utseendet på tallriken men det området ska absolut inte underskattas:
För att förbereda arbetet med efterrätten placerade jag en aning rapsolja i den rengjorda stekpannan tillsammans med kanel. Stekpannan satte jag sedan på låg värme. Detta för att det ska dofta gulligt när jag sedan arbetar med frukten. Oljan kan dessutom användas för att smaksätta frukt och örtkryddor med. Avseende kanelens egenskaper rekommenderas följande inlägg (avseende kanelbröd):
Gullig mat förbättrar världen utan jobbiga märkningar
Precis som kanel ger gullig färg och smak på kanelbröd har doften gulliga egenskaper delvis från de julassociationer de ger men kanske också p.g.a. mer direkta egenskaper ämnen i kanel kan ha i nervsystemet som vi associerar doften till. Jag tror här t.ex. att kanel påverkar mängden fritt serotonin (alternativt receptorsystemet för serotonin eller mer allmänt 5-htp). Det är också just i de här delarna av nervsystemet (menar jag) som vi har de viktpunkter som styr hjärnans samlade vågfunktion till det gladare och mer gulliga.
Nedan ser vi hur jag får kaneldoften att sprida sig i köket:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar