Madonna - Like a Prayer

2010-02-15

Här har vi Madonna med Like a Prayer släppt 21 mars 1989. Väldigt förvånande - som från en helt annan tid - var den kontroversiell när den kom. Det var en annan tid men för mig som då var ungefär 15 år känns det som inte så annorlunda. Jag blev förvånad då över att den var kontroversiellt - lite upprörd rent av - och blir det fortfarande kring mängder av liknande frågor oavsett om det rör hudfärg eller mängder av annat folk stör sig på bara därför att det är främmande.

Sådant kommer verkligen ner till nedsatt kristallin intelligens där den ligger en bit under genomsnittet. Därmed inte sagt att flytande intelligens inte behöver vara normal eller rent av över normalt. Det är vad som gör dessa personer lätt förrädiska. De uppträder inte sällan rationellt och kan i ögonblicket argumentera trovärdigt även om de aldrig har någon substans i vad de säger - referenser, dokumentation, fakta - allt saknas för dem. Ögonblickets del av hjärnan fungerar normalt men delar av hippocampus är nedsatta. Även om det är fördomsfullt gäller dock ändå att dessa personer sällan har kulturella intressen eller läser.

Frågan går att hantera redan i skolan genom att introducera nya kulturer på rätt sätt i kombination med aktiviteter som stimulerar tillväxt av hjärnan. Just det är dock en komplicerad fråga med en avancerad teorigrund (rörande introduktion av nya kulturer snarare än neurogenesis) som vi får lämna för framtiden och egentligen att jag tror att andra tillämpningar inom näringsliv har för samhället större värden och indirekt tror jag bidrar lika mycket kring detta. Det verkar troligt att det direkt tas upp på Hedonimeter snarare än här:

hedonimeter.org/blogg/

Vanan trogen citerar vi en bit av lyriken:

"Just like a prayer, your voice can take me
There. Just like a muse to me , you are a
Mystery. Just like a dream, you are not what
You seem. Just like a prayer, no choice,
Your voice can take me there."

Från: Madonna - Like a Prayer (lyrics)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar