Bo motionerar och bevakar President Obama

2010-03-17

Hundar lever inte lika länge som människor och det är därför glädjande hur väl både press och Vita huset själva redan prioriterar att dokumentera Bo:s för hundar exceptionella politiska gärningar. Jag tror knappast att Vita huset tidigare haft en lika hårt arbetande hund som jag sammanställde omfattande dokumentation rörande i:

President Obamas hund Bo arbetar patriotiskt för världens bästa

Vi kunde konstatera att han representerar USA, motionerar presidenten, håller amerikanska folket på gott humör och gör riktade säkerhetskontroller av personalen. I avsaknad av dom statyer som redan borde ha rests över Bo publicerar vi här ännu fler foton av honom.

Först motionerar Bo presidenten. Egentligen kan jag tycka att han borde ha tagit Presidenten utomhus för det men kanske var det tidsbrist:

Bo besöker och representerar Vita huset på Hawaii:

Här bevakar Bo gräsmattan framför Vita huset. Notera att han precis som annan säkerhetspersonal i solsken har motsvarande solglasögon:

Precis som många andra amerikanska invändrare kommer Bo från dom latinska språkområdena och är en Portugisisk vattenhund:

Portuguese Water Dog | Wikipedia

Ett extra värde man kan hoppas att han är en vattenhund - eller skeppshundar som de förr kallades - medför är en kraftfull satsning på stora krigsfartyg. Fregatter, hangarfartyg m.m. är medialt och visuellt mycket trevligare än flygplan och pansarvagnar, och ännu mer jämfört med U-båtar som man ju inte ser alls. En pansarvagn är egentligen inte helt annorlunda från att åka bil eller ens promenera - du tar dig fram på marken. Flygplan är annorlunda men dom som används som vapen är mycket mindre än vad vi alla åkt i civilt. En stor fregatt däremot kan köra över nästan vad som helst på havet och ändå färdas i ordentlig hastighet.

Samtidigt kan du ha orkestrar på den. Genom att särskilt prioritera bevakning av hamnar vilket många gånger pekats ut som viktigt i olika sammanhang kan fregatterna också ofta gå in och ut ur hamn för att därigenom möjliggöra många framträdanden både av båten och orkestrar på fregatten respektive i hamnen.

Flottan är dessutom en fin brittisk tradition och om vi tänker efter inser vi att alla i världen idag viktiga regioner har tagit tydliga brittiska influenser: USA, Kanada, Australien, Kina, Indien, Sydafrika och EU. Orsaken kan ha varit att den brittiska handels- och krigsflottan förde kulturella influenser mellan länderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar