Paris Hilton är lateralt nöje

2010-03-23

Poängen med Paris Hilton är att hon är lateralt nöje - hon upplevs via flera kanaler och förstärkt via många faktorer. Hon kan upplevas mer eller mindre samtidigt via:

1. TV via TV-serier, nyhetsinlägg inom nöje o.s.v.

2. I tryckt dagspress och veckotidningar rörande händelser med nyhetsvärde t.ex. skandaler eller deltagande i prisutdelningar m.m.

3. På nätet via officiella kanaler mot sociala medier, på hemsidor o.s.v. Via uppmärksamhet på bloggar, nyhetssajter, sociala medier o.s.v. Jämför t.ex. med filmklippet där hon roade sig för några år sedan på sin födelsedag med (om jag kommer ihåg rätt) några män och ganja.

4. I radio, på musikkanaler i TV, via delande av musik o.s.v. med publicerad musik:

5. I dataspel och mobiler. Nedan har vi ett mobilspel som hon är associerad med och förutom att stödja marknadsföringen av spelet hjälper till att hålla hennes varumärke ständigt aktuellt.

Principen är upprepningen så att hon känns igen. På det gäller att hon inte blir tråkig och det kräver nyskapande och kreativitet vad hon uttrycker och hur det uttrycks. Redan i efternamnet finns förövrigt visst grundläggande värde i aktivitet i hjärnan därför att det känns igen från hotellkedjan.

Paris Hilton förstärker det också fullt och genom åren bredare via andra lokaliserade metoder:

1. I The Simple life hade vi bl.a. contra och mappa (mappa förutom uppenbart även handlingen i varje avsnitt) och mängder av komiska situationer. Särskilt dom gånger när misstankar om viss "förstärkning med örter" inte kunde uteslutas och det blev mer spontant komiskt eftersom det sannolikt gjorde mappa lite svårt att hantera.

2. Hon försöker särskilt med åldern uttrycka mer direkt glädje via ansiktsuttryck vilket via emulering ger motsvarande verkan (när depression inte är fallet och hela det systemet sätts ner) hos den som betraktar henne.

Foto: Glenn Francis Licens: CC by-sa 2.0

För en bredare diskussion om ansiktsuttryck se:

Ansiktsuttryck | Nyfiken vital

5. Hon använder ofta rött eller snarast rosa men som jag bedömer i princip fungerar som rött men är mer av fusk-rött mindre allvarligt menad.

Foto: Celeboy Licens: CC by 2.0

Mer om värdet av rött:

Kvinnor i rött

Själv gillar jag henne bäst i gult men jag tror knappast att det är vad hon mer allmänt använt även om det faktiskt kan ge ett kompletterande värde just i samband med skandaler som är mer besvärande än hälsosam upprepning av varumärket. Nedan är hon i alla fall gul men marknadsför tyska Goyellow.de (och ser inte ut att trivas i färgen):

Foto: Peter Schäfermeier | Universal Photo Licens: CC by-sa 2.5

Gult är heller inte riktigt hennes sak vilket bör framgå från:

Därför associeras “serotonin” till “gult”
Fallstudier: Musik som är gul

6. Paris Hilton har ofta haft en gullig hund. Alla gillar gulliga hundar och det förstärker övrigt hon kommunicerar. Några exempel finns i filmklippet:

Mer om gulliga djur:

Gulliga djur

Ännu mer förstärkt Paris Hilton

Det finns otaliga andra faktorer hon också använder. Vi har självklart det sensuella. Även hur hon tenderar att regelbundet kommunicera mot mer intressanta trend-spridande subkulturer fast utan att det stör eller märks av de bredare mottagarna av kommunikationen.

I enskilda framträden använder också varierat en del andra visuella faktorer som vi hade ett exempel med för solglasögonen i tidigare bild. När jag tittade över en tidigare en gång tror jag att det var cirka 30 faktorer som jag fångade för cirka fyra veckor fördelat över tre år i samband med hennes större offensiver.

På många sätt är hon både så perfekt hon kan bli ändå ligger hon på samma gång långt under sin potential. Problemet är givetvis att vad som ger drivkraften också tenderar att av och till skapa problematiska mer "destruktiva" perioder vilket stör annan påverkan samtidigt som det ger henne kan jag uppleva ett trött intryck ganska länge efteråt. Att bedöma det trovärdigt är dock svårt.

När jag följde trender snarare än perceptio i ögonblicket var Paris Hilton dock alltid min favorit. Mycket av det kommer från att jag verkligen gillade henne i The Simple Life - så komiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar