Fallstudier: Gul musik II

2010-04-20

En befintlig mindre fallstudie rörande den intressanta typ av musik jag valde att kalla gul musik finns redan samlad via:

Fallstudier: Gul musik

Att namnge sådant här är oerhört svårt inte minst därför att exakt känslomässig påverkan eller vad valet av musiken indikerar rörande känslomässigt tillstånd ännu är dåligt dokumenterat i publicerad forskning. Gul musik var därför ett lämpligt namn.

Det handlar dock om musik lätt associerad till det känslomässiga gulliga, avkopplade och ofta vanligare förekommande i situationer där romantiska relationer mellan människor är fallet eller troliga.

Musiken behöver inte alls vara entydig rörande detta. Tvärtom blandas ofta typer och vi har ju konstaterat att det sker mellan gul musik och motivation. I följande inlägg diskuterades ett exempel för det (ej rörande stycket i titeln):

Cascada - Evacuate The Dancefloor

"Romantisk" reggae fylld med gul kärlek

I vintras fann jag det svårare att hitta gul musik. Av en slump identifierade jag dock ett område fyllt med gul musik: Reggae.

Här har vi dom jag samlade medan jag initialt tittade över det. En del kanske inte formellt räknas till reggae men delar väl de egenskaper jag bedömer ger dem ofta för exemplen väldigt gul musik. Det handlar både om musiken och lyriken, och som starkas i potent samspel. Några av dessa egenskaper har ytligt diskuterats i flera av inläggen när något känts särskilt relevant.

Circle Inner - Sweat (A La La La La Long)
Bob Marley - Is This Love
Hylton Brown - House Of The Rising Sun
Tami Chynn - Over and over again
Bill Lovelady - One more Reggae for the Road
Alaine - Crazy Love
UB40 - Red Red Wine
Steve Kekana och Sound Of R.E.L.S. - Raising My Family
Maxi Priest - Wild World
Wayne Wade - Lady
Ännu mer sommar-gul reggae
Laid Back - Sunshine Reggae
Los del Rio - Macarena

Bland exemplen är det lätt att konstatera att denna tungt gula musiken är vanligast för lyrik rörande kärlek. Det är väldigt intressant och en naturlig fördjupning av gullit.

Detta indikerar också det värde jag bedömer att hela området har rörande riktad information har och det sätt det kan bidra till en bättre värld. Mer riktad information oavsett om det är musik, artiklar, nyheter m.m. kan hjälpa till att motivera och inspirera till en bättre värld.

Vi kan här ta med Circle Inner - Sweat (A La La La La Long) som ett exempel. Även om det verkligen finns tyngre gul musik bland exemplen är denna väldigt gul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar