Taco Efectos Especiales - Röksmak enkelt med jasmin och grönt te

2010-06-11

Den här tacon ger smak av den förföriska jasminen men kryddigt förstärkt in i smakens absoluta mitt där växten inte bara är torkad utan förbränns i oljan. När det sker bevaras mycket av de smakrika eteriska oljorna som stiger upp med värmen innan elden når dem och de blandas i luften med de rökiga smakerna.

Att krydda med röksmak tycks bli allt populärare - inte minst sista månaderna - och det finns färdiga kryddblandningar att köpa som man bara häller ner i maten utan att något förbränns. Deras smak är dock underlägsen den av riktiga brända blad.

Här gjorde jag det den kvalitativa vägen och med jasmin blandat i grönt te därför att jasmin är attraktivt härlig i smaken medan grönt te har en inte o-attraktiv smak som stör denna samtidigt som antioxidanterna bör ha värde när blad förbränns för att skydda mot de ev. olämpliga ämnen som skapas.

Först värmer man upp oljan i stekpannan men låter den inte täcka fullt hela ytan därför att du vill både ha blad i oljan och utanför så att två lika viktiga smaktyper blandas.

När det inte bara doftar jasmin utan även lätt rökigt tillsätter du köttfärsen och steker den som vanligt. Förutom taco-kryddmixen köpt färdig som tillsätts senare kryddade jag min köttfärs med svartpeppar. Sydamerikas färgglada smaksensationerna födda i Indianernas visuella närhet till växternas och naturens större värld förd till oss i härligt färgglada kompakta Taco dinner förpackningar dominerar kryddblandningar för taco. Jag tycker dock att svartpeppar - den månljusa nattens krydda från Österlandet - tillför internationell smakbredd som inte bara förstärker värdet vi redan har utan skapar något unikt nytt.

Därefter är det bara att tillaga klart den som vanligt efter egen smak. Där gäller att man inte ska vara rädd för att experimentera och principen är att om det är en växt av något slag eller vilket kött som helst, och du tycker att det smakar bra eller är riktigt hungrig passar det i taco antingen färskt tillsätt senare (växter) eller stekt med massor av kryddor (kött, bönor och allt du är osäker på vad det egentligen är).

Fler recept och mer om kost.

Komplettering: Nedan har vi den färdiga köttfärsen och att kalla den Taco Efectos Especiales - Specialeffekternas Taco - var helt riktigt. Smaken för Taco vidare till något nytt samtidigt som den tränger djupare in och närmast gjorde den mig av ett par tuggor lätt angenämt upphetsad. Tveklöst är detta inte en köttfärs att äta något annat till som kan störa en överlägsen nu smak första gången när jag lär känna den.

Taceo Efectos Especiales

1 kommentar:

Forgman sa...

WOW, verkar väldigt smaskigt! Gillar namnet på rätten. =)

Skicka en kommentar