Culture beat - Mr. Vain

2010-08-17

Ett fantastiskt bra exempel på exakt samma faktor och lika exceptionellt optimerad (ej formellt skattat) som diskuterad i Daddy Yankee - Gasolina har vi med Mr. Vain med Culture beat från 1993:

Förutom takten och hastigheten kan vi här notera att lyriken är kontextuellt relevant och helt säkert förstärkande på den effekt musiken har i de situationer där vi söker denna påverkan (d.v.s. "romantiska" situationer av typen dans och hög musik, köra bil snabbt eller annat som är stimulerande på samma sätt). Denna relevans har vi i det singulära måldrivna mot en belöning (kvinnan). Exempel:

"I know what I want and I want it now"

Vi har också uttryck av hybris vilket givetvis är associerat med hela fenomenet och vad som gör att vi söker denna påverkan och varför det oftare förekommer i situationer där vi oftare dricker alkohol:

"Fell the presence of the aura
of the man none to compare"

Nu om man generaliserar behöver detta inte på något sätt vara negativt så länge det inte går till överdrift lika lite som att det finns något problem med att man och kvinnor har roligt tillsammans. Utanför det också gäller att för viss problemlösning krävs en aning hybris (vilket dock alltid ger en aning känslighet åt motsatta hållet p.g.a. det sätt vår hjärna troligen fungerar där relativa skillnader är betydelsefulla).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar