Kul variant i "likhet"

2011-02-23

Givet tror jag två filmer. Kul varianter i lyrik med hög likhet i musik och lyrik i övrigt. När vi jämför West Bound and Down:

Med Texas Bound and Flyin:

Men min humor just nu när det gäller språk och likheter är kanske lite speciell. Ändå det är två riktningar man kan gå allmänt. Antingen hög likhet - alltid oavsett repetition av varumärke eller övergripande tema för en artist har värde - eller pröva gå lite längre ut.

Nackdelen med det första är ju att mekanismer kan tröttna och komprimera bort det som inlärt. Ingen "kidnappad" känsla av meningsfullhet att lära sig något man repeterat länge och kan om det inte ger specifik utdelning i konkret mat eller långsiktigt värde.

Nackdelen med att gå för långt ut är det kan kännas för nytt -- kostar att ta till sig och kan rent av i de små marginalerna här i alla fall upplevas lite farligt (jfr Tal med brytning känns oftare lögnaktigt att sätta lite mer flexibelt och inte ensamt styrande med "rock musik" och allmänt hur äldre generationer kan se på nya språk hos ungdomar oavsett om det är musik eller andra uttryck).

Här är ju det roliga också att både "flygande" "upp" associerar positivt liksom att landa. Upp är ju allmänt ofta liggande där men att landa är ju också trevligt.Jämför t.ex. med aktiekurser, att lära sig gå, eller den här studien från 2010: To Remember the Good Times, Reach for the Sky.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar