Tre av fyra drakar

2011-02-26

Vi har spelet mellan den röda, blå och silver-vita draken. Koncentration i ett litet perspektiv respektive stort perspektiv för rött respektive silver-vitt. Hur de sträcker ut sig åt sidorna över dopamin receptorer divergerande i samband som är nya i blått: för individ respektive viktigare i språket över populationer och historien den kreativa skapelsen.

Men var kommer då den gula draken in? Det är den för personen varierande tyngden för övriga tre drakar från hur framtida evolutionär tid verkar i ögonblicket d.v.s. kvinnor och barn och sådant. Det påverkar prioritet för övriga tre också.

I bakgrunden har vi den gröna draken - "höjdens" drake så att säga - där vi evolutionära historia påverkar oss idag.

I någon mening är allt en fråga om förändring, samband och tid där tid är den kritiska komponenten och svåraste därför vi tränas så tidigt i livet på hur vi ska se på tid. Kroppen har dock inte en tidsdimsnion utan flera och att det faktiskt har enorm betydelse på väldigt mycket missar vi nästan alltid att inse.

Samspelet mellan dopamin, serotonin och nor-adrenalin relativt MAO och rekursivt ner och upp från kemisk energi till mat vi äter och sparar på kroppen skapas prioriteringar i tid i olika perspektiv. Det innebär inte att vi egentligen har något tidsperspektiv (därav att vi alla måste gå runt med en klocka, förstör miljön långsiktigt bara därför att vi är vana vid vissa saker där lika bra och inte sällan redan nu billigare alternativ trots färre köpare finns). Det kommer i detalj respektive lättare att se sammanfattat ner till att något är nytt och kul (lära sig något) eller invant kul (över-äta regelbundet ex. för en del) eller tråkigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar