Kaninen och fördelningsfunktionernas isomorfi

2011-03-29

Det vore nu inte korrekt Den Galna Hattmakaren eller Alice in Wonderland utan att nämna kaninen. Det är ju trots allt historiens riktning och pil som för Alice till den punkt där hon precis som Apkungen tillsammans med Hattmakaren genom en distans längre ut från det stationära introducera förändring som process.

"I'm late!
I'm late!
For a very important date!
No time to say hello, goodbye!
I'm late! I'm late! I'm late!"

Likhet?

Låt oss inte glömma vad likhet är. Bäst kanske förstått från statistiken och vår visuella värld. Fördelningar är ju skalade likheter där vad som är gemensamt för en fördelning är dess form som ex. gausse-kurvan...

Precis som Alice fortfarande tycks vara Alice när han står Fem fot stor. Isomorfi i båda fallen eller vad vi kan se som det i begreppets ursprungliga och gemensamma mening.

Sedan att jaga kaniner oavsett om det är drakarnas ursprung eller kunskapen om mörkrets struktur är alltid farligt. Förr eller senare faller även den mest erfarna drakdödaren. Så säger oss nu Beowulf och så är det än idag. Det enda man någonsin kan hoppas på är att ha dödat draken innan. Själva definitionen på okänt är ju att vi inte kan säga något om det.

Nu ska jag gå och köpa en hamburgare med en stor milkshake på Max och läsa SVD dom har gratis där. Max i Uppsala har sina poänger:

  • De bästa lokalerna i ett av de kulturminnesmärkta husen.
  • Kaffe är gratis till maten.
  • SVD gratis.

Sedan gillar jag bättre McDonalds milkshake men Max hamburgare är bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar