Irans frihet föds - Hur vi värderar tid från makt och ytans geografi

2011-02-14

För att fortsätta på föregående inlägg:

Musik för att motivera tigern att äta draken
Friheten i musiken

Vilka vi kan se som ett litet mini-tema - återkommande alltid relaterat till musiken här på Pryltrend - om känsla i musik i revolutionens tecken kan vi dyka ner i Mortal Kombat.

En del av konflikt som i Egypten för de flesta var ganska kort men som kan vara vad som pågår en livstid är den ständiga striden där vi inte går framåt men varje förlust innebär att vi går bakåt.

Inte sällan kan du vara svagare än motståndaren och ibland känner du dig och är konkret svagare än tid och ibland är du starkare. Det behöver inte vara en så stor skillnad som man föreställer sig där det i många fall snarast tycks som begränsade resurser ibland kan vara en fördel. Vi kan inte uttrycka det bättre än med ett citat från Mortal Kombat:

"Shao Kahn: You weak, pathetic fools, I've come for your souls!
Lord Rayden: I don't think so."

Förutom motivation efter frihet kan avsaknaden av en stor penningpåse att oro sig för och en mager midja ge ivriga krigare som oroar sig mindre för morgondagen.

Mortal Kombat ligger dock mer i temat av den perfekta - kanske mytiska - soldaten vi kan se efter träning och lång erfarenhet. Det bär en sida av zen. I striden på linjen är vi ett med striden där distraktion, tankar om gårdagen, morgondagen, nästa motståndare eller ens längre än tre slagkombinationer framåt är vad som inte existerar. <7p>

Det är vad jag ibland jämför med den oändliga upprepningen och den röda motivation. Konkret menar jag att det är en sekvens uttryckt via D2-receptorer där ett tydligt moment av upprepning finns. Troligt via mediering av en del av prefrontala cortex binds motivation till en kort koncentrerad likartad upprepning med endast små variationer.

Någon egentlig kreativtet i den oändliga upprepning finns inte därför att i den ligger alltid en koncentration på ett fåtal moment, föremål eller relationer som här för att garantera hög hastighet. Att tänka och förbereda morgondagens strid är kreativitet. Varje dag har sina behov.

Idag är idag och imorgon är idag. Det är alltid nu idag som gäller om vi spelar för att vinna. Vi behöver vinna inte en gång utan många gånger dag efter dag där det i varje land är tungt. Det kostar men det kostar redan och kostar mindre när striden är vunnen. Idag Iran. Imorgon nästa. Det är en strid globalt vi heller aldrig fullt vinner men aldrig får ge upp.

Runt makt formas i ögonblicket oändliga sekvensen över tiden. När börjar och slutar något i tiden just i dessa strider om frihet?

  • Sekvenser är dopamin.
  • Motiverande faktorn i det abstrakta konceptet makt och här gigantiskt värderat.
  • Ytan det uttrycks på är ofta litet - ett torg.

Så hur kommer orbitofrontala cortex i samarbete med andra delar skatta tiden det är värt att stå kvar och komma tillbaka? Den kommer mena att det är värt att stå kvar väldigt länge. Det där som också problemet uppstår därför att det föranleder diktaturen att ofta använda vapen vilket blandar in hjärnans risk management. Det är därför jag menar att vi 2011 och framåt behöver börja se det här ur ett energieffektivt perspektiv från EU och USA och inte acceptera någon massaker där vi när direkt akut risk för det - gärna efter konkret order har givits - om så är möjligt bör stoppa det även om så krävs (och är möjligt och kan skapa värde men ofta finns en man att köpa och som kan vara behjälplig om man söker lite proaktivt - en "general" ofta) genom att ta det perspektiv som the sniper har.

"Tycks det dock troligt att det går med stabilitet ska man tror jag inte vara rädd för att gå den vägen. Vi kan relatera till Andra Världskriget eller för den delen 11 september där President Clinton hade vissa förutsättningar längre bak att ta ut delar av den infrastruktur i form av ledning som tros ha organiserat och beordrat terrordådet. Dock med en juridisk kontroll i ett demokratiskt kontext även om det endast ligger för en entitet utanför aktuellt land som accepterar det som vägen att gå då det ju praktiskt är svårt givet att man tar ut en diktator för att göra vägen framåt möjlig utan ett stort antal andra personers död. För sådana beslut måste man också väga mot hur problematiken ser ut i övrigt.

Tittar vi på Egypten tror jag att det är en tveksam väg med mindre att en indikation kommer om att beslut som innebär många döda inträffar i vilket jag nog om det låg för mig att fatta beslutet skulle gå den vägen. D.v.s. för att inte vara onödigt feg med mina åsikter fattar Mr M beslut om våld så bör han om det är möjligt tas ut så snabbt som möjligt innan realiserat via en entitet man kan lita på hanterar övergången där ju flera kandidater i armén finns. Men där dock arrestering eller liknande kan vara en oftare mer gångbar och alltid bättre väg.

Det kan också vara värt att reflektera över för inblandade där nere därför att the sniper ser du inte och i den här lösningen får du inte mer än en diskret varning: ljuspunkten cirka 1 - 2 s innan på bröstet."

Från: Spela för att vinna och perspektivets potential

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar